Feb 17, 2015

178 - Ἀναπόφευκτη ἡ ἄνοδος τῆς ἑλληνικῆς ἰσχύος

178 - Ἀναπόφευκτη ἡ ἄνοδος τῆς ἑλληνικῆς ἰσχύος

Ἡ Ἑλλὰς διέβη ὁριστικὰ τὸν Ῥουβίκωνα. Δὲν γυρίζει ὀπίσω ὅποιο καὶ νὰ εἶναι τὸ ἀποτέλεσμα  καὶ  ἰδοὺ γιατί:

1 - Ἡ στάση τῆς κυβερνήσεως τοῦ Σύριζα ἔναντι τῆς Εὐρώπης εἶναι σαφῶς γκωλλική. Ὁ ντὲ Γκὼλ ἦταν ὑπὲρ τῆς Εὐρώπης, ἀλλὰ ὄχι τῆς Εὐρώπης τῶν τεχνοκρατῶν, τῶν εὐρωκρατῶν ποὺ ὡς ὑπάλληλοι τῶν τραπεζῶν ἤθελαν νὰ ὑποσκελίσουν τοὺς πολιτικοὺς καὶ νὰ ἐπιβάλουν τὴν θέληση τῶν τραπεζῶν παρακάμπτοντας τοὺς λαούς. Ὁ Σύριζα, ὅπως παλαιότερα ὁ ντὲ Γκώλ, ἀπαιτεῖ πολιτικὴ λύση, ὄχι τεχνοκρατική.

2 – Καμμία χώρα, μικροῦ (Ἑλλάς) ἤ μεσαίου (Γαλλία) μεγέθους δὲν δύναται νὰ ἐπιβληθῆ στὸ διεθνὲς σκάκι, χωρὶς τὴν ὑποστήριξη μεγάλης δυνάμεως καὶ στὴν παροῦσα συγκυρία, τῆς Ἀμερικῆς. Ὁ ντὲ Γκὼλ ἀπέτυχε, χάνοντας τὴν ἐξουσία, ἐπειδὴ ἡ Ἀμερικὴ τὸν ὑπενόμευσε. Σήμερα, ἐὰν ἡ Ἀμερικὴ δὲν δυνηθῇ νὰ ἐπιβληθῇ ἐπὶ τῆς Γερμανίας καὶ νὰ ὑποστηρίξῃ ἀποτελεσματικὰ τὴν κυβέρνηση Τσίπρα, ὁ Σύριζα θὰ ἀποτύχῃ.

3 - Ὁ Στάλιν, τὸ 1952, ἕνα χρόνο πρὸ τοῦ θανάτου του, ὑπεστήριξε ὅτι ὁ ἐνδοκαπιταλιστικὸς πόλεμος ἦταν πιὸ πιθανὸς ἀπὸ ἕναν ταξικὸ πόλεμο μεταξὺ  τῶν ΗΠΑ καὶ τῆς τότε Σοβιετικῆς Ἑνώσεως. Εἶχε δίκαιο. Σήμερα μαίνεται ὁ ἐνδοκαπιταλιστικὸς πόλεμος συμφερόντων μεταξὺ τῆς γερμανοκρατουμένης Εὐρώπης καὶ τῆς Ἀμερικῆς.

4 – Σὲ περίπτωση ποὺ στὸν πόλεμο αὐτό, τελικὰ ἐπιβληθῇ τὸ εὐρωπαϊκὸ Δ΄Ῥάϊχ, εἰς βάρος τῆς Ἀμερικῆς καὶ γενικὰ τῶν Ἀγγλοσαξώνων, ἡ Ἑλλὰς θὰ χάση καὶ θὰ ἐπέλθῃ στὴν χώρα μας δεινὴ κρίση, ὅπως αὐτὴ ποὺ εἶχε γνωρίσει ἡ Γερμανία μετὰ τὸ τέλος τοῦ ἐνδοκαπιταλιστικοῦ πολέμου τοῦ 1914-1918.

5 -Ἡ κρίση αὐτὴ θὰ μεταφέρῃ τὴν λαϊκὴ ὑποστήριξη τῶν 80% τοῦ λαοῦ πρὸς τὴν κυβέρνηση Τσίπρα, στὴν Χρυσῆ Αὐγή, ἐπωφελουμένη ἐπιπλέον τοῦ κύρους ποὺ αὐτὴ ἀπέκτησε μὲ τὸν ἀλόγιστο ἐγκλεισμὸ στὶς φυλακές, τῶν νομίμων ἐκπροσώπων της στὴν Βουλή, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ αὐξηθοῦν οἱ πιθανότητες ἐπικρατήσεως τοῦ ἐθνικοσοσιαλισμοῦ καὶ ἡ συνεχιζομένη ἄνοδος τῆς ἑλληνικῆς ἰσχύος. Πρόκειται δηλαδή, ὡς πρὸς τὴν ἑλληνικὴ ἰσχύ, γιὰ μία κατάσταση στὴν ὁποία αὐτὴ κερδίζει οὕτως ἤ ἄλλως (win win situation).

6 – Καὶ πάλι τὰ βασικὰ θύματα αὐτῆς τῆς ἐξελίξεως θὰ εἶναι οἱ Ἑβραῖοι ποὺ θὰ κατηγορηθοῦν καὶ πάλι  ὡς οἱ βασικοὶ ἐκπρόσωποι τῶν τραπεζικῶν συμφερόντων τῶν εὐρωκρατῶν τεχνοκρατῶν. Γι αὐτὸ καὶ ἡ ἑβραϊκὴ γαλλοαμερικανικὴ Banque Lazard, κυρία ὑποστηρικτὴς τῆς κυβερνήσεως  Σύριζα, πρέπει, μὲ τὴν βοήθεια τῆς Ἀμερικῆς, πάσει θυσία νὰ ἀποτρέψῃ, ἔστω καὶ μακροπροθέσμως, τὴν νίκη τῶν εὐρωκρατῶν ποὺ κινοῦνται πρὸς ὄφελος τοῦ Δ΄ Ῥάϊχ.


Δημήτρης Κιτσίκης                                 17 Φεβρουαρίου 2015    

93 comments:

  1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΤΕ ΠΟΣΟ ΠΕΦΤΕΤΕ ΕΞΩ:
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/01/blog-post.html
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/02/to-megalo-finale.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ετυχε προ ημερων να διαβασω το δευτερο απο τα αρθρα που παραθετεις.
      Αν και συμφωνω σε γενικες γραμμες με την συλλογιστικη του, εχω δυο παρατηρησεις. Η πρωτη ειναι οτι ενω το αρθρο ειναι τεραστιο, αν δεν ειχα ιδια αποψη γι αυτα τα θεματα, δεν θα με επειθε γιατι του ελειπε παντελως η τεκμηριωση.
      Δευτερο, θεωρωντας τον Χιτλερ χρηματοδοτουμενο απο τους Εβραιους τραπεζιτες, φτανει σε λαθος νομιζω συμπερασματα για τον στοχο τους.
      Ετσι καταληγει στο συμπερασμα οτι το επιθυμητο ειναι η συγκρουση μεσω της οποιας θα αποκομισουν κερδη, ενω το ζητουμενο ειναι η αποφυγη οποιασδηποτε συγκρουσης στην πορεια για την παγκοσμιοποιηση που θα τους δωσει τον πληρη ελεγχο και της Ευρωπης, αφου τα κρατη αποποιουνται την εθνικη τους κυριαρχια για χαρη των ελεγχομενων απο τους τραπεζιτες θεσμων της Ευρωπης.
      Οι επιπλοκες που μπορουν να σπασουν την οικονομικη φουσκα που εχουν φτιαξει δεν ειναι επιθυμητες.
      Αν ο Πουτιν δεν ειχε καταφερει να παρει την χωρα του απο τους καραγκιοζηδες αχυρανθρωπους τυπου Γιελτσιν, ουτε με την Ρωσσια δεν θα υπηρχε ενταση. Για να μαντρωθει ομως καλα η Ευρωπη πρεπει οι λαοι της να μην εχουν αλλου στηριγμα και ετσι η συγκρουση ειναι αναποφευκτη οπως και με τον Χιτλερ. Η διαφορα ειναι οτι ο Πουτιν ειναι πιο προσεκτικος και προσπαθει να μην δινει αφορμες για επιθεση.
      Η επιπολαιοτητα με την οποια αντιμετωπιζει ενα τετοιο θεμα, που η σοβαροτερη μελετη του θα μπορουσε να δωσει πολλα χρησιμα στοιχεια ειναι ακριβως αυτο που θα περιμενε κανεις απο καποιον που γραφει ολοκληρο βιβλιο σαν αρθρο χωρις να αισθανθει την αναγκη να τεκμηριωσει σοβαρα τα λεγομενα του.

      Delete
  2. Σοκ!Έκαψαν ζωντανούς 45 ομήρους!

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BA-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B6%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-45-%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82

    Το τέρας του Ισλαμισμού χτύπησε και στην Κοπεγχάγη: Πυροβολισμοί με νεκρό και τραυματίες σε καφετέρια

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%AC%CE%B3%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1

    Παγκόσμιος αποτροπιασμός: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν 21 Αιγύπτιους χριστιανούς

    http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/pagkosmios-apotropiasmos-oi-tzixantistes-apokefalisan-21-aiguptioys-xristianous.3308175.html


    Τρένο το Ισλάμ , φουλάρει για τη κορυφή του κόσμου. Ασταμάτητος ο Αλλάχ.


    Πάρτε και το καλύτερο για να γελάσουμε και λίγο.

    Ειδικοί εκτιμούν ότι είναι Αμερικανός ο τζιχαντιστής δήμιος των Αιγυπτίων Κοπτών!

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BD

    Το Πεντάγωνο τώρα ετοίμασε λίστα με τους καταζητούμενους τζιχαντιστές

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82


    Ανύπαρκτος ο Ελληνισμός και οι Έλληνες τον 21ο αιώνα. Ανύπαρκτος ο Χριστιανισμός. Ανύπαρκτη η παιδεία , ανύπαρκτες οι αξίες , ανύπαρκτος ο ανθρωπισμός. Καληνύχτα σας.

    ReplyDelete
  3. Τέτοια αρρωστημένη κατάσταση δε νομίζω να έχει ξαναυπάρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι απίστευτο αυτό το έκτρωμα που δημιουργήθηκε.

    Λιθοβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και την πέταξαν σε μια λίμνη.

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF


    Η ανθρωπότητα , ή θα αυτοκαταστραφεί ή θα την καταστρέψει η ίδια η φύση. Άθλια υποκείμενα οι άνθρωποι που διέλυσαν κάθε έννοια φυσικού και σύντομα θα διαλύσουν τον κόσμο με την αρρωστημένη εξέλιξη της τεχνολογίας και το ναρκισσισμό τους. Πρέπει να καταστραφεί το ανθρώπινο γένος.

    Μα το Χριστό , εγώ απορρώ πως εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε πάθει το παραμικρό από αυτήν τη λαίλαπα. Θαύμα.

    Πραγματικά , θέτω αυτήν την εκτός θέματος ερώτηση προς εσάς κ.Κιτσίκη. Γιατί πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής γλιτώνουμε από όλα αυτά;

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Εγώ αν ήμουν τζιχαντιστής πάντως θα έκανα πολλές μπούκες στην Ελλάδα αυτόν τον καιρό. Θα έβρισκα τους Έλληνες μισοπεθαμένους με το φραπέ στο ένα χέρι και το πιτόγυρο στο άλλο. Επίσης με κυβέρνηση που με θέλει κιόλας απεγνωσμένα στη χώρα της. Τι πιο εύκολο για την επικράτηση του Ισλαμικού κράτους να ξεκινήσει από την Ελλάδα; Εγώ αυτό θα έκανα.

    Και μόλις το έκανα αυτό , θα έμπαινε και η Τουρκία στο παιχνίδι και τελειώνει η υπόθεση.

    ReplyDelete
  6. Και συνεχίζω υποθετικά το αρρωστημένο μου σενάριο. Και μόλις γινόταν αυτό , σε περίπτωση που ήμουν πρωθυπουργός , θα επιστράτευα τα γομάρια της χρυσής αυγής και θα τους προμήθευα με όπλα και πυρομαχικά για να πολεμήσουν. Και να έχεις από την άλλη τους αριστερούς και τους αναρχικούς να αμφιταλαντεύονται και τελικά να συμβιβάζονται με τους Ισλαμιστές που πρεσβεύουν την διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα διακαιώματα κατά του ναζισμού και των γερμανοτσολιλαδων της χρυσής αυγής. Ο Πάπας θα άφηνε και πάλι την Ορθοδοξία στο έλεός της χωρίς να φέρει μεγάλο στρατό , ενώ ο Τσίπρας εκείνη την ώρα θα άλλαζε το όνομα από "μνημόνιο" σε "συμφωνία γέφυρα" για το καλό της χώρας δηλώνοντας παράλληλα ότι δε χρειάζεται να έχουμε ξενοφοβία γιατί οι άνθρωποι είμαστε αδέρφια.

    Και να έχεις και το Σαμαρά και τον Άδωνη να κλαίγονται όλη μέρα που έχασαν τις εκλογές και δε δικαιώθηκαν , εφόσον τα έλεγαν από πριν στον ελληνικό λαό.

    Από την άλλη η Μακρή θα προσπαθούσε να καταλαγιάσει τα πνεύματα δωροδοκώντας τους τζινχαντιστές με τα λεφτά που μόλις είχε κόψει. Το νέο αίμα , το φρέσκο χρήμα.


    Χα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξεχάστε όσα ξέρατε. Σαουδάραβας ιμάμης: Η Γη δεν γυρίζει

      http://news247.gr/eidiseis/paraksena/ksexaste-osa-kserate-saoydaravas-imamhs-h-gh-den-gyrizei.3312820.html


      Θα νικήσουν τον Γαλιλαίο;

      Delete
  7. Το πιθανοτερο ειναι οτι ο Τσιπρας δεν ειναι Γκωλικος, αλλα Σαμαρικος.
    Αυτα τα καραγκιοζιλικια τα ειχαμε δει απο ολους τους προηγουμενους και δεν νομιζω οτι ο Τσιπρας θα κανει κατι διαφορετικο.
    Το οραμα του Τσιπρα οπως και των υπολοιπων για την Ελλαδα, ειναι να γινει μια πολυπολιτισμικη επαρχια της Ευρωπης.
    Ουτε η Μερκελ κανει κουμαντο ουτε ο Ομπαμα. Αυτοι ειναι αχυρανθρωποι που εξαφανιζονται τοσο γρηγορα οσο και οι δικοι μας, αν παρακουσουν τ αφεντικα.
    Το παιχνιδι ειναι στρωμενο για την παγκοσμιοποιηση και κανενας απο τους υπαλληλους της δεν θα κανει του κεφαλιου του.
    Ο μοναδικος εχθρος της παγκοσμιας διακυβερνησης ειναι ο εθνικισμος, γι αυτο ειναι και ο μοναδικος που διωκεται.
    Σε παγκοσμιο επιπεδο η ΗΠΑ ειναι ο επιστατης της Ευρωπαικης "ολοκληρωσης" για την περιπτωση που ο εθνικισμος ειτε με την μορφη αποχωρησης μικρων χωρων ειτε επικρατησης μεγαλων επι των υπολοιπων, απειλησει την ηγεσια που ετοιμασαν οι τραπεζιτες για την Ευρωπη.
    Δηλαδη τους διαφορους απιθανους επιτροπους και προεδρους που κανενας δεν ξερει μεσα απο τι διεργασιες προκυπτουν, αλλα ολοι μπορουν να φανταστουν.
    Η δυνατοτητα να εξελιχθει ο Γερμανος καγκελαριος σε πραγματικο κυβερνητη της Ευρωπης με υπαρκτο τον κινδυνο να εκλεγει στην Γερμανια καποιος μη ελεγχομενος, ειναι κατι που οι τραπεζιτες που ελεγχουν την Ευρωπη δεν θα επιτρεψουν ποτε.
    Για μας δεν εχει και μεγαλη σημασια. Στην μια περιπτωση θα γινουμε δουλοι των Εβραιοευρωπαιων τραπεζιτων και στην αλλη των Γερμανων.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κανείς δε μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Κι ο Μιχαλολιάκος να κυβερνούσε μνημόνιο θα ψήφιζε. Άντε να δούμε πότε θα το καταλάβετε αυτό στην Ελλάδα.

      Delete
  8. Επιχειρω μια διαφορετικη προσεγγιση απο αυτη των αλλων σχολιαστων. Ας πουμε οτι το πραγμα τραβιεται στα ακρα. Προς το παρον εδω και χρονια εχουμε οικονομικη δυσπραγια και διεθνεις πιεσεις. Ας πουμε οτι το πραγμα χοντραινει ακομα περισσοτερο παγκοσμιως και οτι γινεται πολεμος.

    Οι πανεμορφες κοπελλιτσες που ελπιζουν στον Συριζα για να χρηματοδοτησει τις ηπιες εναλλακτικες δραστηριοτητες τους σπρωχνονται να παρουνε σαφεστατα μερος υπερ η κατα ενος ξενου κρατους.

    Δεν εχουν δηλδη την πολυτελεια να μην εκφραστουν ιδεολογικα.

    Ας πουμε οτι αυτο γινεται αυριο κιολας (χτυπα ξυλο) διοτι οι Αμερικανοι βομβαρδιζουν το Βερολινο.

    Τι θα κανει η ελληνικη κυβερνηση και τι ο λαος της ;

    ReplyDelete
  9. Για τον Κωνσταντη.
    Η παροιμια λεει οτι οταν μαλωνουν οι νεροβουβαλοι την πληρωνουν οι βατραχοι, γι αυτο σε τετοιες περιπτωσεις αν δεν εισαι πουλημενος, προσπαθεις να μεινεις αμετοχος.
    Για τον Ενοχο.
    Αν επροκειτο ο Μιχαλολιακος να εκανε οτι και οι υπολοιποι δεν θα ηταν στην φυλακη.
    Εσυ να δουμε ποτε θα καταλαβεις, οτι οταν οι πολιτικοι ντοπιοι και ξενοι, οι πουλημενοι δικαστες που εφεραν την Ελλαδα στις πρωτες θεσεις στην διαφθορα παγκοσμιως, οι νταβατζηδες, οι Εβραικες οργανωσεις, οι Ευρωπαιοι επιτροποι και γενικα ολοι αυτοι οι απατεωνες που πλουτισανε καταστρεφοντας την Ελλαδα, ζητανε την εξαφανιση καποιου, κατι τρεχει.
    Τραμπουκισμους και σκοτωμους μεταξυ οπαδων, εχουν ολα τα κομματα στο ενεργητικο τους και ποτε κανενα δεν χαρακτηριστηκε εγκληματικη οργανωση.
    Οι υπολοιποι μαλιστα θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν ετσι και απο τα αμετρητα οικονομικα εγκληματα των στελεχων τους, τα οποια πραγματικα ενηργησαν σαν μελη εκληματικης οργανωσης υπο την καλυψη του κομματος.
    Ετσι κι αλλιως η υποθεση αυτη εχει πολλες πρωτοτυπιες.
    Για πρωτη φορα ασκηθηκε διωξη καθ υποδειξη του υπουργου που εστειλε 32 υποθεσεις τις οποιες η δικαιοσυνη μεχρι τοτε δεν θεωρουσε οτι συνδεονται. Μετα απο αμετρητες αλλες πρωτοτυπιες οπως οι πανω απο δεκα αρσεις ασυλιας του Κασιδιαρη σε ενα χρονο, τελειωσαμε με την μοναδικη στα χρονικα περιπτωση οπου οι δυο εφετες αποριψαν την απαλλακτικη προταση του (αριστερου και μαλιστα κατα πληροφοριες ΔΗΜΑΡιτη) εισηγητη φερνοντας αυτην την υποθεση στο δικαστηριο, οπου εκτος των αλλων ο Αθανασιου εχει απο περυσι φροντισει δια νομου ο προεδρος του δικαστηριου να μην βγαινει με κληρωση, για να μπορουν να βαλουν οποιον τους αρεσει.
    Απο την ωρα που η Χ.Α μπηκε στην βουλη, το μονιμο θεμα συζητησης ηταν το πως θα τους θεσουν εκτος νομου και αφου δεν βρηκαν τροπο προχωρησαν σε αυτο το τσιρκο.
    Τα ειπε ο Ρουπακιωτης.
    Τα ειπε ο Μπαλτακος.
    Τα ειπε ο Δενδιας.
    Τα ακουσαμε και απο τον ιδιο τον Σαμαρα.
    Τελικα ποιο ειναι το εγκλημα που εκανε μονο η Χ.Α;
    Ακομη και στο ιδεολογικο επιπεδο οπου τους κατηγορουν για αντιδημοκρατες, υπαρχουν κομματα οπως το ΚΚΕ και οι μισες τουλαχιστον συνστωσες του ΣΥΡΙΖΑ που δηλωνουν ανοικτα την αντιθεση τους στο πολιτευμα.
    Τι κανει τελικα η Χ.Α που δεν κανουν οι υπολοιποι;
    ΘΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Λεει οχι στην παγκοσμιοποιηση και στον πολυπολιτισμο που προωθουν οι τραπεζιτες.
    Εσυ μπορει να εισαι οπαδος του πολυπολιτισμου και να θελεις διακαως να εισαι δουλος των δουλων των τραπεζιτων. Δικαιωμα σου. Οι αποψεις ειναι για να συζητιωνται. Αλλα πες στα ισια "ειμαι εθελοδουλος" να το συζητησουμε αν ειναι συμφερουσα συμπεριφορα. Πες "ειμαι παλιανθρωπος" δεν μ ενδιαφερει αν βαλουνε ανθρωπους στην φυλακη με στημενες δικες, ουτε αν χρησιμοποιουν τους μηχανισμους του κρατους για να φιμωνουν τις αλλες φωνες. Αρκει να γινει αυτο που θεωρω εγω σωστο. Να το συζητησουμε κι αυτο. Η θεση οτι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα εχει πολλους υποστηρικτες.
    Αλλα εσυ με παιδευεις κανοντας οτι δεν βλεπεις τα πασιφανη, για να μην παραδεχτεις τις πραγματικες σου αποψεις.

    ReplyDelete
  10. Άντε πάλι τα ίδια. Σε καμία περίπτωση δεν έχει καθαρή τη φωλιά της η χρυσή. Εγώ δε διαφωνώ ότι θέλει εθνικό κράτος και είναι αντίθετη στην παγκοσμιοποίηση. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είχε και σωστές πρακτικές. Όταν είσαι αντιθετος με κάτι , αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι και κάποιοι άλλοι που είναι ταυτόχρονα αντίθετοι σε αυτό συμφωνούν μαζί σου και ταυτίζονται μαζί σου. Οι πρακτικές της χρυσής αυγής είνα γνωστές. Βαρέθηκα να λέμε πάλι τα ίδια.


    Τα πασιφανή ποια είναι; Νόμιμα είναι κλεισμένη στη φυλακή η χρυσή αυγή όχι λόγω της ιδεολογίας της αλλά λόγω των εγκλημάτων που έχει διαπράξει στο παρελθόν και της παραβίασης του μισού ποινικού κώδικα. Για αυτό είναι φυλακή. Όχι γιατί είναι έναντι της παγκοσμιοποίησης. Αυτό είναι πασιφανές. Ας μην τα κάνανε όλα αυτά και τώρα θα ήταν αλλιώς τα πράγαματα. Το πασιαγανές είναι ότι έχασε μόνη της την ευκαιρία η χρυσή αυγή. Και τέτοιες ευκαρίες δεν έχεις κάθε μέρα. Σου είπα. Ο Φύρερ δε το έστησε καλά το παιχνίδι του. Αν δεν ελέγχεις όυτε το κόμμα σου ή έστω τη συμμορία σου , τότε μη περιμένεις να γίνεις πρωθυπουργός.

    Τα μέσα μπορεί να μην παίζουν την χρυσή αυγή αλλά τι θέλετε να κάνουν. Οι άνθρωποι φοβούνται τη σωματική τους ακεραιότητα πλέον με όλα αυτά που είδαν από εσάς. Τα κλωτσομπούνια και τα φτυσίδια του Κασιδιάρη τα ξεχάσατε; Τα όπλα του Καιάδα; Άρα καλώς δεν την παίζουν τη χρυσή αυγή. Δηλαδή θα έχω εγώ κανάλι ., θα έρχονται οι ναζί στο κανάλι μου να τα κάνουν μπάχαλο και εγώ θα συνεχίσω να τους βγάζω στο κανάλι μου; Σοβαρευτείτε λίγο εκεί τα 5χρονα σε μυαλό της χρυσής αυγής.

    Πραγματικά είστε τελείως μονόπλευροι , λοβοτομημένοι με παρωπίδες. Έχει χάσει ήδη η χρυσή αυγή. Έπαιξε απροπόνητη κι έχασε.

    "Αλλα εσυ με παιδευεις κανοντας οτι δεν βλεπεις τα πασιφανη, για να μην παραδεχτεις τις πραγματικες σου αποψεις. "

    Τις λέω τις πραγματικές μου απόψεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eγώ τώρα αν τώρα ήμουν ο Τσίπρας , θα σας μάζευα και θα σας έστελνα μπουλούκι στους τζιχαντιστές να καθαρίσετε τον τόπο; Έτσι δε λέτε; Χρυσή αυγή να καθαρίσει ο τόπος; Ε πάτε να τον καθαρίσετε. Τι περιμένετε;

      Μόνο σε πακιστανάκια που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα την πέφτετε; Τζιχαντιστές έχει το μενού;

      Delete
    2. Τσίπρα άσε τις δίκες .Μάζεψε καμιά χιλιάρα ή κάνα διχίλιαρο από αυτούς και στείλ΄τους στο πλάι της Χεζμπολάχ και της Πεκακά να φάνε τα μούτρα τους. Δώστε τους τα χακί και μια μεγάλη κορνίζα του Φύρερ και αμολήστε τους σα τα ζώα στη ζούγκλα.

      Αυτές όμως τις κινήσεις τις κάνουν μόνο έξυπνοι και πραγματικοί ηγέτες. Όχι ο Τσιπράκος.

      Delete
  11. Σὲ σχέση με τὴν ἀπάντηση τοῦ Γιώργου Γιάγκου στην ἐρωτησή μου παραπάνω ξαναρωτῶ.

    Ἀς ποῦμε ὅτι οἱ γειτόνισσές μας κυρα-Γερμανία καὶ μαντάμ Ἀμερική τσακώνονται γιὰ τὸ ποιά θὰ κληρονομήσει τὸν νερόμυλο τοῦ χωριοῦ. Ἑμείς ἡ Ἑλλάδα λέει ὁ κύριος Γιάγκος ὅτι καλύτερα θὰ ἥτανε - ἀν τον κατάλαβα καλά, ἀλλιῶς συγγνώμη - νὰ μὴν ἀνακατευτοῦμε στὸν καυγά. Βέβαια καί στὸν Β` Παγκόσμιο δὲν θέλαμε νὰ ἀνακατευτοῦμε ἀλλά μὰς ἀνακάτεψε αὐτός.

    Μήπως ἔχουμε ἥδη ἀνακατευτεῖ καὶ τὸ νά λέμε δὲν θέλουμε νὰ ἀνακατευτοῦμε εἶναι κουτοπονηριά ; Δὲν κάνω κριτική, ῥωτάω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με την Αμερική είμαστε. Το μηχανοκίνητο της Αμερικής. Και οι πέτρες το ξέρουνε.

      Delete
  12. Κωνσταντη, οχι μονο στον δευτερο αλλα και στον πρωτο παγκοσμιο η μια θεση ηταν η ουδετεροτητα. Το οτι τελικα δεν καταφεραμε να μεινουμε απ εξω ειναι αληθεια. Εγω ομως λεω τι πιστευω οτι επρεπε και πρεπει να κανουμε.
    Το αν για καποιους λογους ο Βενιζελος χωρισε την Ελλαδα στα δυο για να μπει στον πολεμο και το πως πεθανε ο Μεταξας που κρατουσε τους Αγγλους εξω απο την Ελλαδα, ειναι αλλη συζητηση.
    Για τον Ενοχο θα πω το ιδιο που του ξαναπα.
    Αποκλειεται να πιστευεις αυτα που λες. Το πραγμα ειναι τοσο φανερα στημενο, που ακομη κι εσυ δεν μπορει να μην το βλεπεις.
    Γι αυτο και δεν μου ειπες για τον Ρουπακιωτη, τον Μπαλτακο, τον Σαμαρα, τον Δενδια τον Αθανασιου και ολους τους αλλους που αμεσα η εμμεσα παραδεχτεικαν το πασιφανες.
    Γι αυτο και δεν απαντησες για τις πρωτοτυπιες που ανεφερα.
    Περιεργως απαντησες για τα καναλια τα οποια παρελειψα. Τωρα να κανω οτι πιστευω πως πιστευεις τις σαχλαμαρες που λες;
    Το ΚΟΝΤΡΑ, το ΕΧΤΡΑ και αλλα τοπικα καναλια μας δινουν βημα ποτε ποτε και δεν κινδυνεψε η σωματικη τους ακεραιοτητα.
    Ειναι αληθεια οτι η δικαστικη διωξη δεν θα στεκοτανε ουτε μια μερα αν δεν υπηρχαν τα καναλια και η συμπαρασταση ολης της βουλης που καλυπτουν ολες τις παρανομιες.
    Τα τρομερα εγκληματα της Χ.Α τελικα στο δικαστηριο εμειναν 8 (Ολογραφως οκτω).
    Μηπως ξερεις σε ποιο απο αυτα υπαρχει ΜΙΑ ενδειξη οτι εμπλεκεται καποιος βουλευτης;
    Ο Καιαδας φαινεται πουθενα στην δικογραφια; Ο Ηλιοπουλος; Ο Ματθαιοπουλος; Ο Παππας; Ποιος;
    Απο την αλλη ο εισαγγελεας Ντογιακος που διεπρεψε και στην υποθεση του Χαικαλη, αφου εστειλε το πορισμα στους εφετες, προηχθει σε εισαγγελεα εφετων για να παραλαβει το πορισμα που εστειλε.
    Ο Αθανασιου εφτιαξε νομο που καταργει την κληρωση του προεδρου στο δικαστηριο.
    Η γνωμοδοτηση του εισηγητη εφετη για πρωτη φορα στα χρονικα δεν εγινε δεκτη απο τους δυο αλλους.
    Η συνθηκη του Παλερμο που δεν αναγνωριζει εγκληματικη οργανωση αν δεν υπαρχει μαυρο χρημα εχει υπογραφει απο την Ελλαδα πριν 15 χρονια και ουσιαστικα εχει ενσωματωθει στους νομους μας, αλλα βρισκουν τυπικα προσκομματα για να μη την εφαρμοσουν. Η ουσια βεβαια ειναι οτι αν δεν την θεωρουν σωστη ας την ξευπογραψουν και αν την θεωρουν σωστη ας την εφαρμοσουν.
    Ολα αυτα ερχονται να προστεθουν σε ολα τα υπολοιπα αισχη. Οχι μονο εχουν στημενους δικαστες αλλα και οπου χρειαζεται φτιαχνουν και φωτογραφικους νομους.
    Ολα αυτα τα κανουν πια φανερα γιατι εχουν καταλαβει οτι οι περισσοτεροι ειναι σαν κι εσενα και λιγο ενδιαφερονται για την δικαιοσυνη.
    Γι αυτο σου λεω. Πες οτι εισαι παλιανθρωπος και δεν σε νοιαζει αν στηνονται δικες και ασε τις σαχλαμαρες.
    Αν η Χ.Α ηταν οντως εγκληματικη οργανωση δεν θα χρειαζοταν ουτε στησιματα δικαστων ουτε καινουργιους νομους. Και φυσικα ολοι θα ηθελαν να τους αντιμετωπισουν σε διαλογο οπου θα τους κατατρωπονανε, γιατι ως γνωστον εκτος απο ναζι και εγκληματιες ειναι και ηλιθιοι που δεν ξερουν να μιλησουν.
    Γι αυτο σου λεω. Πες οτι εισαι παλιανθρωπος και δεν σε νοιαζει αν στηνονται δικες και ασε τις σαχλαμαρες
    Και να σου θυμισω την επομενη φορα που θα κανεις υποκριτικα τον σταυρο σου και θα το παιζεις θεοσεβουμενος και δικαιος να θυμασαι τα λογια μου.
    Εκτος απο αδικος και ανοητος εισαι και θεομπαιχτης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η δικαιοσύνη μπορεί να είναι ή να μην είναι στημμένη στην υπόθεση της χρυσής αυγής. Δε θα είναι πρώτη φορά ούτε τελευταία Μπορεί να είναι. Ε και τι έγινε; Αλλά το θέμα είναι ότι ο κόσμος δε νοιάζεται , γιατί τα μέλη της είναι αποδεδειγμένα ναζί. Δηλαδή εσείς τι κάνετε τώρα; Θα σου πω. Σκοτώνατε κόσμο τόσο χρόνια , σπάσατε στο ξύλο τόσο κόσμο , μαχαιρώσατε , τραμπουκίσατε κόσμο , κάνατε τις διάφορες βρωμοδουλειές σας και τώρα ζητάτε δικαιοσύνη και αλληλεγγύη; Είναι απολύτως λογικό ότι θα την πληρώσουν και κάποιοι αθώοι όπως και κάποιοι αθώοι άμαχοι σκοτώνονται σε έναν πόλεμο. Μόνο η μετάνοια δίνει τέτοια αλληλεγγύη που θέλετε τώρα. Εάν αφήσουν την χρυσή αυγή ελεύθερη τώρα θα γίνει πραγματικός χαμός.

      Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ιδεολογία που ακολουθεί ο καθένας. Όλες είναι μία πλάνη. Γνωρίζω ότι καμία ιδεολογία με έθνη ή με ταξικές αυταπάτες δε σώζει τον άνθρωπο. Αυτά είναι ωραία για θεωρητικές συζητήσεις. Για αυτό και δεν ακολουθώ καμία πολιτική ιδεολογία αποκλειστικά. Αλλά δε μπορεί να μην καταδικάσω το ναζισμό. Είναι η πιο ολοκληρωτική φασιστική ιδεολογία. Τι να κάνουμε τώρα;

      Αυτό είναι το θέμα. Δεν έχει σχέση το τι θα πεις εγώ κι εσύ σε ένα μπλογκ. Έχει σχέση ότι είναι αμετανόητοι ναζί και η κοινωνία ζητάει την καταδίκη τους. Σίγουρα δεν είναι από τις μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έχει έντονο εγκληματικό στοιχείο.

      Βλέπεις εγώ να έχω κανένα πρόβλημα με τη χρυσή αυγή; Όχι βέβαια. Σαν Χριστιανός πάνω από όλα τους δέχομαι όλους φυσικά. Αλλά η ιδεολογία της χρυσής αυγής γεννάει μνήμες κατοχής του 40΄ στους λογικά σκεπτόμενους Έλληνες. Τι να κάνω εγώ τώρα; Εγώ φταίω που είστε ανιστόρητοι και υποστηρίζετε αυτόν που μας πολέμησε; Που υποστηρίζετε τον μεγαλύτερο φονιά της ιστορίας;

      Αυτά που λέω σαφώς και τα πιστεύω. Ο Μιχαλολιάκος έπαιξε με ερασιτεχνική προχειρότητα στο βρώμικο παιχνίδι που ονομάζεται πολιτική και έχασε. Απλά είναι τα πράγματα. Έτσι είναι η πολιτική από αρχαιοτάτων χρόνων. Και δε δικαιολογείται γιατί 30 χρόνια στο παρασκήνιο γνώριζε και καλά μάλιστα. Για μένα αν η υπόθεση είναι στημμένη όπως ισχυρίζεσαι τότε σίγουρα είναι μέσα στο κόλπο ο Μιχαλολιάκος.

      Θα καταδικαστούν και μέλη της χρυσής αυγής για το καλό τους. Η φυλακή δεν είναι απαραίτητα κακή εάν λειτουργεί σωφρονιστικά στους κρατούμενους.

      Επίσης είναι προτιμότερο να φερθείς άδικα σε μια μικρότερη ομάδα ανθρώπων της κοινωνίας παρά στη μεγάλη μάζα. Λογικό μου ακούγεται , στον τομέα της πολιτικής.

      Επομένως μην απορρείς καθόλου γιατί η χρυσή αυγή θα καταδικαστεί. Η παγκοσμιοποίηση είναι άλλο κομμάτι.


      Ούτε πρώτη ούτε τελευταία φορά θα είναι που θα υπάρξει μία πιθαν;h στημμένη υπόθεση. Τι περιμένατε; Να κυβερνήσετε τη χώρα με το ναζισμό;

      Και τώρα σιγά σιγά θα ξεφουσκώσει κι άλλο η χρυσή αυγή. Και θα κλείσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο. Και πρέπει να κλείσει για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Ο Κασιδιάρης δε θα πρέπει να φερθεί σαν χαζός. Έχει ρητορική ικανότητα. Ας τα βρει με ένα άλλο κόμμα να βγάζει τα λεφτά του. Ας πάει στους ΑΝΕΛ ή στη Ν.Δ. Το ίδιο και οι νεότεροι. Οι υπόλοιποι είναι χαμένοι. Κι όχι τώρα. Από τη δολοφονία Φύσσα είναι χαμένοι.

      Delete
    2. "Ολα αυτα ερχονται να προστεθουν σε ολα τα υπολοιπα αισχη. Οχι μονο εχουν στημενους δικαστες αλλα και οπου χρειαζεται φτιαχνουν και φωτογραφικους νομους.
      Ολα αυτα τα κανουν πια φανερα γιατι εχουν καταλαβει οτι οι περισσοτεροι ειναι σαν κι εσενα και λιγο ενδιαφερονται για την δικαιοσυνη."

      Εγώ αν ήμουν στη θέση της χρυσής αυγής θα ζητούσα υπεράσπιση από την αριστερά. Για παράδειγμα από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ , το ΚΚΕ , το Σύριζα. Αυτοί κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Οι υπόλοιποι όχι.

      Delete
  13. Τάδε ἔφη Κωνσταντῆς:

    «Σὲ σχέση με τὴν ἀπάντηση τοῦ Γιώργου Γιάγκου στην ἐρωτησή μου παραπάνω ξαναρωτῶ.

    Ἀς ποῦμε ὅτι οἱ γειτόνισσές μας κυρα-Γερμανία καὶ μαντάμ Ἀμερική τσακώνονται γιὰ τὸ ποιά θὰ κληρονομήσει τὸν νερόμυλο τοῦ χωριοῦ.»

    Μολονότι ἡ ἐρώτησις ποὺ θέτεις ἔχει νόημα, ξεκινᾶς κατὰ τὴν γνώμη μου μὲ μία λανθασμένη παραδοχή. Ἕστω ὅτι ἡ ΕΕ γερμανοκρατεῖται, ποὺ δὲν εἶναι ἔτσι. Ἡ Ἰταλία καὶ ἡ Γαλλία πρωτευόντως καὶ ἡ Ἀγγλία καὶ ἡ Ἰβηρικὴ δευτερευόντως θὰ μποροῦσαν ἀνέτως νὰ κάμνουν τὴν Γερμανία νὰ βγάλῃ τὸν σκασμό. Γιὰ ἕναν περίεργον λόγο ὅλες οἱ παραπάνω χῶρες ἔχουν ἡγέτες δίχως πυγμή. Αὐτὸ δίνει τὴν ἐντύπωσιν ὅτι ἡ Γερμανία κάμνει ὅ,τι θέλει στὴν ΕΕ. Ἀκόμη κι ἂν αὐτὸ ἴσχυε, λέμε τώρα, γιὰ νὰ φτάσῃ σὲ κάποιου εἴδους σύρραξιν ἡ ΕΕ μὲ τὶς ΗΠΑ θὰ ἔπρεπε νὰ συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: α) νὰ ἔχουν διαφορετικοὺς κύρηδες, ἢ καλλίτερα κύρηδες τῶν ὁποίων τὰ συμφέροντα εἶναι συγκρουόμενα καὶ β) νὰ ἔχουν σοβαρὰν διαφορὰν σὲ κάποιου εἴδους φιλοσοφικὴ/θρησκευτικὴ/πολιτειακὴ ἀντίληψιν περὶ τοῦ κόσμου καὶ τῆς ζωῆς. Τὸ τελευταῖον θὰ ἐπέτρεπε οἱ μὲν νὰ παρουσιάσουν τοὺς δὲ στὶς μάζες ποὺ ἀπευθύνονται ὡς ἐπικινδύνους ἢ ὡς ἀπολιτίστους.

    Στὴν παρούσα χρονικὴν συγκυρίαν ἡ ΕΕ καὶ οἱ ΗΠΑ ἔχουν ἡγέτες ποὺ εἶναι ὑπόλογοι στοὺς ἴδιους κύρηδες (τραπεζίτες κατὰ βάσιν) καὶ κοινωνίες στὶς ὁποῖες ἡ περιρρέουσα φιλοσοφική, πολιτειακὴ, θρησκευτικὴ ἀτμόσφαιρα ἔχει ὁμοιότητες. Σαφῶς καὶ ὑπάρχουν ἐν μέρει ἔριδες (ΗΠΑ-ΕΕ), στὸ τέλος ὅμως ἡ ΕΕ «βαρᾶ προσοχὴ» στὸν μεγάλον ἀδελφόν ποὺ βρίσκεται στὴν ἄλλη ἄκρη τοῦ Ἀτλαντικοῦ. Γιὰ νὰ πάψῃ νὰ συμβαίνῃ αὐτὸ καὶ νὰ θεωρῆται ἡ ΕΕ ὡς ἀντίπαλον δέος τῶν ΗΠΑ θὰ πρέπει ἡ θεωρητικῶς ἰσοπληθὴς μὲ τὶς ΗΠΑ ΕΕ νὰ ἔχῃ χῶρες-μέλη τὰ ὁποῖα θὰ ὁμονοοῦν 100%. Κάτι τέτοιο εἶναι πρακτικῶς ἀδύνατον, ἀφοῦ ναὶ μὲν ἡ Γερμανία ἔχει δεσπόζουσα θέσιν στὴν ΕΕ, ἀλλὰ ἡ Βόρειος Ἰταλία, ἡ Γαλλία, τὸ ΗΒ καὶ ἡ Ἰσπανία εἶναι χῶρες ποὺ -ἐνῶ ταπεινώνονται ἀπὸ τοὺς Γερμανοὺς- ἔχουν λόγον στὴν βιομηχανικὴν παραγωγὴν καὶ τὴν προαγωγὴν τῆς τεχνολογίας ποὺ εἶναι δύο τομεῖς εὐρείας καὶ ἀμέσου ἀντιπαραθέσεως μὲ τοὺς Γερμανούς. Αὐτὸ τὸ γνωρίζει ἡ Γερμανία καὶ τὸ καλλίτερο ποὺ μπορεῖ νὰ κάνῃ γιὰ νὰ μπῇ στὸ μάτι τῶν ΗΠΑ δὲν εἶναι ἕνας πόλεμος, ἀλλὰ ἡ ἐπίδειξις ἀπροθυμίας καὶ ἀδιαφορίας σὲ πράγματα ποὺ τσουρουφλίζουν τὶς ΗΠΑ. Λχ, ἂν οἱ ΗΠΑ βομβαρδίζουν τὴν Μ. Ἀνατολὴ καὶ ἀναζητοῦν συμμάχους γιὰ ἴδιον ὄφελος, τὴν Γερμανίαν τὴν συμφέρει νὰ ἀπόσχῃ ἀπὸ τέτοιου εἴδους ἐπιχειρήσεις ἢ νὰ ἔχῃ χαλαρὲς σχέσεις μὲ καθεστῶτα καὶ χῶρες ποὺ γιὰ τὶς ΗΠΑ εἶναι κόκκινο πανί.

    «Μήπως ἔχουμε ἥδη ἀνακατευτεῖ καὶ τὸ νά λέμε δὲν θέλουμε νὰ ἀνακατευτοῦμε εἶναι κουτοπονηριά ; Δὲν κάνω κριτική, ῥωτάω.»

    Ὁ κύριος Γιάγκος ἔδωσε καὶ πάλι τὴν σωστὴ ἀπάντησιν. Στὸν Β´ΠΠ δυστυχῶς Κωνσταντῆ θέλαμε νὰ ἀνακατευτοῦμε. Διότι οἱ δυνάμεις ποὺ ἤθελαν τὸν πόλεμο ἢ ἐν πάσει περιπτώσει τὴν ἐπιλογὴ καὶ ἔνταξιν σὲ στρατόπεδον, δολοφονῆσαν τὸν Μεταξᾶ καὶ ἔδωσαν πάτημα στοὺς Ἄγγλους νὰ μᾶς χρησιμοποιήσουν. Ἡ ἀποβίβασις κάποιου ἀσημάντου τάγματος Ἄγγλων στρατιωτῶν στὴν Θεσσαλονίκη, ἦταν ἀρκετὴ γιὰ νὰ θεωρηθοῦμε σύμμαχοι τῶν «Συμμάχων». Τἀ ἀποτελέσματα εἶναι γνωστά, μᾶς κατέστρεψαν καὶ οἱ Γερμανοὶ-Ἰταλοὶ-Βούλγαροι καὶ ἀργότερα οἱ «φίλοι μας» οἱ Σύμμαχοι.

    Ἰδανικὸ παράδειγμα χώρας μὲ σοβαρὰν ἐξωτερικὴν πολιτικὴν εἶναι ἡ Τουρκία, ἡ ὁποία σὲ ὅλον τὸν Β´ΠΠ ἦταν φόλα σύμμαχος τοῦ Ἄξωνος καὶ παραμονὲς τῆς συνθηκολογήσεως τῆς Γερμανίας τῆς ἐκήρυξεν πόλεμο. Ἡ διαφορὰ μεταξὺ τῆς Ἑλλάδος καὶ τῆς Τουρκίας σὲ ἐπίπεδο ἐξωτερικῆς πολιτικῆς ἔγκειται στὸ ὅτι ἡ Ἑλλάδα ἔχει πολιτικοὺς καὶ κόμματα ποὺ σχίζουν τὰ ἱμάτιά των γιὰ νὰ ἀνήκουν σὲ ξένα στρατόπεδα (εὐρωπαϊκό, ἀμερικανικό), ἐνῶ ἡ τριτοκοσμικὴ Τουρκιὰ σὲ αὐτὸν τὸν τομέα μᾶς βάζει τὰ γυαλιά, ἀφοῦ κανεὶς Τοῦρκος ἡγέτης δὲν προτάσσει πάνω ἀπὸ τὸ συμφέρον τῆς πατρίδος του τὴν ἔνταξιν σὲ κάποιο στρατόπεδον.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η Τουρκία είνα της Αμερικής.

      Delete
    2. Ἡ Τουρκία εἶναι… τῆς Τουρκίας. Ἐκεῖ ποὺ ἡ σύμπασα ἡ ΕΕ ὑπὸ τὴν ὑψηλὴν ἐποπτείαν τῶν ΗΠΑ ἐπέβαλλαν ἐμπάργκο κατὰ τῆς Ρωσίας, ὁ Ἐρντογὰν ἔσπευσε πρῶτος νὰ συνάψῃ ἐμπορικὲς συμφωνίες μὲ τὸν Πούτιν τὴν στιγμὴν ποὺ οἱ Ἕλληνες ροδακινοπαραγωγοὶ ἔβαζαν τὰ ροδάκινα πρὸς ἐξαγωγὴν (Ρωσία) εἰς τὸν πάτον τους, ἐξαιτίας τοῦ εὐρωλιγούρη Ἕλληνος ὑπουργοῦ ἐξωτερικῶν καὶ ἀρχικαρεκλάρχη Βενιζέλου. Τώρα πῶς γίνεται ὁ Ντοῦτσε τοῦ Πασὸκ νὰ ἀφρίζῃ, ὅταν μιλᾶ γιὰ τὴν ΧΑ καὶ πηγαίνοντας στὴν Οὐκρανία νὰ χαριεντίζεται μὲ αὐθεντικοὺς Οὐκρανοὺς ναζὶ εἶναι ἐρώτημα γιὰ δυνατοὺς λύτες.

      Ἂς ἐπανέλθουμε ὅμως σὲ αὐτὸ ποὺ εἴπατε καὶ ἔστω ὅτι ἰσχύει αὐτὸ ποὺ λέτε. Στὴν Τουρκία, ἐνῶ τὰ κόμματα παίζουν κλωτσομπουνίδια στὸ δικό των κοινοβούλιο, δὲν διεφώνησαν ποτὲ μὰ ποτὲ σὲ θέματα ἐξωτερικῆς πολιτικῆς. Τουτ' ἔστιν, ὁ διάδοχος τοῦ Ἐρντογὰν θὰ εἶναι ἐξίσου φιλοαμερικανός, λαμβάνοντας πάντοτε ὡς δεδομένον αὐτὸ ποὺ ὑπεστήριξατε, ὅτι δηλαδὴ ἡ Τουρκία εἶναι τῆς Ἀμερικῆς. Στὴν Τουρκία δὲν ὑπάρχουν αὐθεντικὰ φιλορωσικά, φιλοαμερικανικὰ καὶ φιλοευρωπαϊκὰ κόμματα. Καὶ ἂν ὑπῆρχαν, δὲν ὑπάρχει περίπτωσις αὐτὰ νὰ διαφωνοῦν μεταξύ των στὴν ἐπεκτατικὴν πολιτικὴν καὶ σὲ θέματα διπλωματίας τῆς Τουρκίας. Ἐξαίρεσις μπορεῖ νὰ ἀποτελεῖ τὸ κόμμα τῶν Κούρδων, ἀλλὰ προφανῶς τέτοια κόμματα δὲν εἶναι τουρκικά, ἀλλὰ μειονοτικά. Στὴν Τουρκία ὑπάρχουν δύο κόμματα, τὸ κοσμικὸ καὶ τὸ μουσουλμανικό. Ἀμφότερα δὲν ἔχουν λόγον νὰ διαφωνοῦν σὲ ζητήματα ποὺ δὲν ἄπτονται τῆς θρησκευτικῆς προσεγγίσεως τῆς ζωῆς. Ἡ ἐξωτερικὴ πολιτικὴ εἶναι ἕνα ἀπὸ αὐτά. Οἱ Τοῦρκοι, ἂν καὶ γιοῦφτοι καὶ Ἀσιάτες, ἔχουν στὴν ψυχοσύνθεσίν των μνῆμη «ἐφέντ» καὶ ὄχι ραγιά. Δυστυχῶς, ἡ Ἑλλὰς ὡς σκλαβωμένη χώρα ἐπὶ 4 αἰῶνες, ἔμαθε σὲ ἐπίπεδον πολιτικῆς νὰ ἀναζητᾶ προστάτες. Κι αὐτὸ εἶναι τὸ μεγαλύτερο πρόβλημα/ἁμάρτημα τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους ἀπὸ τὴν πρώτη στιγμὴ ποὺ ἐπανιδρύθη.

      Θυμηθεῖτε κάποια στιγμὴν αὐτὸ ποὺ σᾶς λέω τώρα: ἂν κάποτε οἱ ΗΠΑ παρακμάσουν σὲ τέτοιον βαθμὸν ποὺ ἀπωλέσουν τὴν στρατιωτικὴν πρωτοκαθεδρία τοῦ πλανήτου, οἱ πρῶτοι ποὺ θὰ τὲς τζάσουν, θὰ εἶναι οἱ Τουρκαλάδες.

      Delete
  14. Στὴν Ἑλλάδα, ἡ ΧΑ πρόσκειται φιλικῶς ἀπέναντι στὴν Ρωσία ὑπὸ τὸν ὅρον ὅτι καὶ αὐτὴ θὰ πράξει τὰ δέοντα πρὸς τὴν Ἑλλάδα, σὲ ἀντίθεσιν μὲ τὴν ἀμερικανικὴν (σύριζα, Τζέφφρυ) καὶ κυρίως τὴν εὐρωπαϊκὴν (ποτάμι, νδ, πασόκ) παράταξιν ποὺ ἀποδέχονται τὴν «εὐρωπαϊκὴ προοπτικὴ τῆς Ἑλλάδος» (sic)* ἄνευ ὅρων. Στὸ δὲ ἄθλημα τῆς ὀσφυοκαμψίας ἄνευ ἐμποδίων ἡ εὐρωπαϊκὴ παράταξις τῶν πολιτικῶν περιττωμάτων τῶν τριῶν κομμάτων εἶναι πολὺ περισσότερο ξενόδουλος καὶ ἀπὸ τὸν ἴδιον τὸν Τζέφφρυ ὁ ὁποῖος δικαιολογεῖται νὰ ἀγαπᾶ τὶς ΗΠΑ, ἀφοῦ ἔχει βιολογικοὺς/πολιτικοὺς δεσμοὺς μὲ αὐτές.

    Ἀσφαλῶς, γιὰ νὰ ἀπαντήσῳ στὴν ἐρώτησίν σου, καὶ εἶναι ἐφικτὸς ὁ στόχος ἡ Ἑλλὰς νὰ παραμείνῃ οὐδετέρα σὲ τέτοιου εἴδους «πανηγύρια» ποὺ θὰ μποροῦσαν νὰ τὴν βλάψουν. Ἡ ἄποψις ὅτι ἡ ἐπιλογὴ στρατοπέδου εἶναι ὑποχρεωτικὴ εἶναι παραμύθι. Τὴν Ἑλβετία τόσα χρόνια δὲν τὴν πείραξε κανείς. Τί πιὸ εὔκολον γιὰ τὸν Χίτλερ νὰ μπουκάρῃ ἐκεῖ μέσα καὶ χωρὶς νὰ στάξῃ μύτη νὰ ἁρπάξῃ μόνο τὴν χαρτούρα καὶ τὶς ράβδους χρυσοῦ ἀπὸ τὶς ἑλβετικὲς τράπεζες; Αὐτὴ βεβαίως εἶναι μία ἐρώτησις ποὺ κανεὶς σοβαρὸς ἱστορικὸς δὲν ἔχει ἀπαντήσει ὥς τώρα (τὴν ἀποφεύγουν ὅπως ὁ ὀξαποδῶ τὸ λιβάνι), ἀλλὰ ἂς τὴν ἀφήσουμε πρὸς τὸ παρόν γιὰ νὰ μὴν ἀνοίγουμε ἀπὸ τὸ πουθενὰ μέτωπα.

    Ἡ ἄποψίς μου γιὰ τὴν διπλωματικὴν πολιτικὴν τῆς Ἑλλάδος εἶναι ἡ ἑξῆς: «προσκαλεῖς» εὐγενικῶς ὅλα τὰ de facto ἀντικρουόμενα συμφέροντα στὴν αὐλήν σου καὶ τὰ ἀφήνεις νὰ σφαχτοῦν γιὰ πάρτη σου στὴν αὐλήν σου. Ἐπίσης, φροντίζεις μὲ αὐτὰ τὰ «συμφέροντα» νὰ μὴν ἔχῃς σύνορα, εἴτε θαλάσσια εἴτε χερσαῖα. Ἂν λοιπὸν εἶχα τὴν δυνατότητα λοιπὸν νὰ ἀσκήσῳ πολιτικὴν στὸ θέμα τῶν πετρελαίων τοῦ Αἰγαίου θὰ προσκαλοῦσα τοὺς Ρώσους καὶ τοὺς Ἄγγλους (καὶ ἴσως τοὺς Ἰάπωνες). Οἱ μὲν μὲ τοὺς δὲ ἔχουν ἀρρωστημένα κακὲς σχέσεις καὶ ἐν προκειμένῳ θὰ ἴσχυε τὸ «ὁ Γιάννης φοβᾶται τὸ θεριὸ καὶ τὸ θεριὸ τὸν Γιάννη». Ἐπιπλέον, θὰ πίεζα τὸ Ἡνωμένον Βασίλειον νὰ παραχωροῦσε τὴν Κύπρον στὴν Ἑλλάδα ἢ ἐν πάσει περιπτώσει νὰ ἐξυπηρετήσῃ τὰ ἑλληνικὰ/ἑλλαδικὰ συμφέροντα στὴν Κύπρο δίνοντάς της πετρελαϊκὰ ἀνταλλάγματα. Ἡ παρουσία τῆς Βρετανίας στὸν πετρελαϊκὸ χάρτη (Αἰγαῖον) θὰ ἀπέτρεπε ἀμερικανικὴν ἐπίθεσιν κατὰ τῆς Ἑλλάδος (ποτὲ δὲν ἔχει ἐπιτεθεῖ ἡ μία χώρα στὴν ἄλλη), ἐνῶ ὁ «μπαμπούλας» τῆς Ρωσίας στὸ Ἰόνιον θὰ ἐπλανάτο ἐπὶ τῆς κεφαλῆς τῶν Βρετανῶν καθημερινῶς, ἀφοῦ τὰ ρωσικὰ ἐμπορικὰ καὶ πολεμικὰ πλοῖα γιὰ νὰ «πιάσουν» Ἰόνιο πρέπει νὰ βγοῦν ἀπὸ τὰ Δαρδανέλλια καὶ νὰ περάσουν προτύτερα στὸ Αἰγαῖον Πέλαγος. Σημειωτέον δέ, δίνοντας μερίδιο ἀπὸ τὰ πετρέλαια τοῦ Ἰονίου στοὺς Ρώσους, τοὺς «βγάζεις» στὴν Μεσόγειον Θάλασσαν (ἀπὸ τὴν ὁποίαν ἀπέχουν λίγες μόνον ὧρες), σὲ ἀντίθεσιν μὲ τοὺς Ἄγγλους οἱ ὁποῖοι χρειάζονται μέρες γιὰ νὰ τὴν προσεγγίσουν.

    Ἡ ΧΑ πλησιάζει κάπως τὶς προσωπικές μου θέσεις γιὰ τὴν ἐξυπηρέτησιν μέσῳ τῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς τῶν ἐθνικῶν μας συμφερόντων. Δεδομένου ὅτι ἔχει ἐκφράσει ἀνοικτῶς τὴν δικαιολογημένη ἀπέχθειά της στὶς ΗΠΑ καὶ τὴν ΕΕ, ἦταν ἑπόμενον νὰ διωχθῇ μὲ αὐτὸν τὸν παράνομον καὶ ἀνήθικον τρόπο. Ἀπὸ τὸν καιρὸ τοῦ Μπὶν Λάντεν καὶ τοῦ Σαντὰμ εἶχαν νὰ δαιμονοποιήσουν τόσο πολὺ κάποιον τὰ διεθνῆ καὶ ἐγχώρια μμἐ…

    Ἢ, ὅπως εἶπε καὶ ὁ λεμὲς ὁ Ρουπακιώτης, «ἔπρεπε κάτι νὰ τοὺς ποῦμε».

    ReplyDelete
  15. * αὐτὸ περὶ τῆς «εὐρωπαϊκῆς προοπτικῆς» ἔχει διατυπωθεῖ καὶ ἀπὸ τὸν Ντοῦτσε τοῦ πασόκ, ἀλλὰ καὶ ἄλλους προσκυνημένους τοῦ «ἀδελφάτου».

    ReplyDelete
  16. Ξαναφέρνω τὸ ἀτυχές παράδειγμα τοῦ χωριοῦ ὅπου ΗΠΑ καὶ Γερμανία τσακώνονται γιὰ τὸ νερόμυλο καὶ τὰ βοσκοτόπια. Ἄν πάρουμε θέση μὲ βάση τὸ συμφέρον μας, δὲν θὰ μὰς τιμωρήσουνε`ὁ Θεός κι ἡ λογική ; Τι πᾷ νὰ πεῖ συμφέρον ;

    ReplyDelete
  17. Ἀπό μιὰν ἄποψη δὲν ὑπάρχει συμφέρον. Πολύ σωστά ὁ κος Συρμακέζης τόνισε τὴ σημασία ποὺ ἔχει γιὰ τὰ ἀντιμαχόμενα μέρη κάποιου εἴδους φιλοσοφικὴ/θρησκευτικὴ/πολιτειακὴ ἀντίληψ[ις] περὶ τοῦ κόσμου καὶ τῆς ζωῆς.

    Συχνά ἔχω τονίσει ὅτι στὴν παροῦσα συγκυρία τὰ ἀντιμαχόμενα μέρη εἶναι ἡ εἰρήνη καὶ ὁ πόλεμος, ἡ ἔννοια τῆς ἀνταλλαγῆς καὶ ἡ ὁλότητα δίχως άνταλλαγή, ὴ ἔννοια τῆς ὑποχρέωσης καὶ ἡ μὴ ὑποχρέωση. Δὲν εἶναι ἡ Ἀμερική ἀπέναντι στὴ Γερμανία ἀλλά ὁ ἀνταγωνισμός σκέτος, χωρίς γάλα καὶ ζάχαρη. Δὲν ἔχει ἀντίπαλο, εἶναι σὰν τὸν καρκίνο, ποὺ δὲν εἶναι ἰός ἀλλά κάτι σὰν βρέφος. Ἡ Ἑλλάδα λοιπόν δέν πρέπει νὰ μπεῖ στὸν ἀνταγωνισμό, ἀλλά δὲν μπορεῖ νὰ μὴν ἀσχοληθεῖ μαζί του. Ἄν κάνει πὼς δὲν τὸν βλέπει εἶναι ὁπαδός του. Τρανταχτό παράδειγμα αὐτό ποὺ γίνεται σὲ Ἑλλάδα καὶ Γαλλία τὰ τελευταία χρόνια, μιὰ σιωπηλή στράτευση ὑπέρ τῆς καταστροφῆς.

    ReplyDelete
  18. Ευτυχως ο Συρμακεζης με γλυτωσε απο την κουραστικη δουλεια, ασχολουμενος με μεγαλη επιτυχια με τα πιο συνθετα θεματα.
    Ετσι αφου δεν θα μπορουσα να πω κατι παραπανω γι αυτα, θα εχω την ευκαιρια να ασχοληθω με τις σαχλαμαριτσες του Ενοχου.
    Αν λοιπον η Χ.Α εχει κανει αυτα που λες και μαλιστα με τοσο φανερο τροπο ωστε να τα δεις ακομη κι εσυ, τι χρειαζοτανε η εντολη του Δενδια και ο φακελος με τις 32 υποθεσεις;
    Οι εισαγγελεις τοσα χρονια πως δεν τα εβλεπαν και μολις τους τα εδειξαν σε μια βδομαδα ειχαν κλεισει χωρις καν αρση ασυλιας τον αρχηγο και τους βουλευτες του κομματος στην φυλακη;
    Υστερα, γιατι ηταν αναγκη να στησουνε δικαστες, αν υπαρχουν καραμπινατα εγκληματα; Ο οποιοσδηποτε εισαγγελεας θα τους εδενε.
    Αρα η δεν υπαρχουν καθολου εγκληματα, η αν υπαρχουν ειναι τοσο καλυμμενα που ακομη και οι εισαγγελεις δεν τα βρισκουνε. Τοτε πως τα βλεπει ολος ο κοσμος και μαλιστα μπορει να ειναι και τοσο σιγουρος, ωστε να αδιαφορει που αφαιρειται το δικαιωμα μιας εντιμης δικης απο τους κατηγορουμενους;
    Φαινεται οτι τα εγκληματα που απο 32 εμειναν 8 δεν ειναι φανερα στους δικαστες αλλα ειναι στον λαο. Τι να πω. Ισως οι δικαστες δεν βλεπουν αρκετο ΜΕΓΑ που τα δειχνει καθημερινα.
    Εσυ ποιον χρυσαυγιτη ειδες να κανει ποιο εγκλημα; Οταν σε ρωταω κατι για λαικες ακουω συνεχεια που κι αυτες απο τα καναλια ειδες οτι σου δειξανε.
    Δεν σου εδειξαν ομως ουτε μαυρο χρημα, ουτε οπλοστασια, ουτε μυστικους χορηγους ουτε τιποτε απο τις ανοησιες που ελεγαν.
    Σου εδειξαν αιμοδοσιες ρατσιστικες, συσιτια του αισχους και αλλα τετοια σιχαμερα στα οποια ξοδευαν τα χρηματα της επιχορηγησης (που τελικα τους την κοψανε) και τους μισθους τους.
    Σου εδειξαν την φρουρα του Καμινη να επιτιθονται στον βουλευτη Γερμενη και σε επεισαν οτι δεν ειδες αυτο, αλλα ειδες τον βουλευτη να επιτιθεται στον δημαρχο και να γρονθοκοπει ενα κοριτσακι και μετα πηγε να τραβηξει και οπλο.
    Αφου σε πεισανε οτι ειδες αλλα απο οτι δειχνει το βιντεο φαντασου τι σου λενε οταν δεν υπαρχει βιντεο.
    Ετσι λοιπον ο κοσμος "ξερει" για τα εγκληματα, αλλα οι δικαστες πρεπει να ειναι στημενοι για να τα δεχτουν.
    Παμε τωρα στο ιδεολογικο κομματι.
    Αν ο κοσμος μισει τοσο τους "ναζι" που να θελει να τους φυλακισουν με τετοιον τροπο, τοτε προφανως δεν υπαρχει κινδυνος να τους ψηφισουν.
    Αφου ειναι τοσο φανερο οτι ειναι ναζι και εγκληματιες και με δεδομενο οτι ουτε εμπειρια εχουν, ουτε την υποστηριξη των ΜΜΕ, το πιο αποτελεσματικο οπλο εναντιον τους θα ηταν να τους ξεβρακωσουν σε δημοσιους διαλογους.
    Για να μην κανουν αυτο που θα ηταν και εντιμο και νομιμο και αποτελεσματικο και να προτιμουν να φερονται οχι απλως μεροληπτικα αλλα παρανομα απεναντι σ ενα κομμα, δειχνει οτι πιστευουν οτι στον διαλογο κερδισμενοι θα ηταν οι χρυσαυγιτες.
    Αρα η ξερουν οτι οι χρυσαυγιτες εχουν δικιο και θα καταφερουν παρολα τα μειονεκτηματα τους να πεισουν, η πιστευουν οτι ο κοσμος θα πειστει σε λαθος αποψεις, διατυπωμενες απο αμορφωτους σε ενα πληρως εχθρικο περιβαλλον με ολους τους αλλους εναντιον τους.
    Και στις δυο περιπτωσεις πιστευουν οτι ο κοσμος ειναι ηλιθιος, ειτε γιατι θα πειστει σε βλακειες χρυσαυγιτικες, ειτε γιατι προσπαθουν με τετοια μεσα να τον πεισουν να εξακολουθησει να πιστευει στις βλακειες που τοσα χρονια του σερβιρουν.
    Επομενως οπως σου εχω ξαναπει ο στοχος τους δεν ειναι η Χ.Α αλλα εσυ.
    Εσυ πρεπει να μην μαθεις τι εχουν να πουν.
    Εσυ πρεπει να κλεισεις την πορτα και τ αυτια σου στις μοναδικες αποψεις που μπορουν να σε γλυτωσουν.
    Εσυ δεν πρεπει να εχεις την ευκαιρια να αποφασισεις αφου ακουσεις ολες τις πλευρες.
    Και βεβαια επειδη αυτα εχουν φτιαχτει απο ψυχολογους των μαζων και επικοινωνιολογους πρωτης γραμμης, ειδικα για να κοροιδευουν τους χαζους, εσυ πειθεσαι. Πειθεσαι οτι πρεπει να σου απαγορευσουν να ψαξεις κατι αλλο απο αυτο που σου σερβιρουν. Οτι πρεπει να τελειωνεις με τους "ναζι". Γιατι πρεπει να τελειωνεις; Αν ο λαος δεν τους θελει οπως λες δεν υπαρχει κανενα προβλημα, οπως δεν υπαρχει και με το ΚΚΕ τοσα χρονια. Αν ομως φοβασαι μην πεισθει ο λαος και γι αυτο υποστηριζεις την με καθε μεσο εξαφανιση τους τοτε μαλλον εσυ εισαι "ναζι".

    ReplyDelete
  19. Υπαρχει ομως και ενα αλλο θεμα.
    Ακομη και αν εχεις δικιο για την Χ.Α τι τους εμποδιζει να κανουν τα ιδια σε οποιονδηποτε αλλο;
    Για την ακριβεια, δεν καταλαβαινεις οτι το κανουν ηδη;
    Τα ΜΜΕ φιλτραρουν τις αποψεις και αφηνουν μονο αυτες που συμφερουν τα αφεντικα τους. Η διαφορα στην περιπτωση της Χ.Α ειναι οτι μπηκε στην πολιτικη ζωη αποτομα και δεν ειχαν πια να κανουν με μερικους ανθρωπους που ελεγαν απαγορευμενα πραγματα, αλλα με ενα κομμα αρκετα μεγαλο.
    Ετσι δεν ηταν απλο το να σταματησουν απλα να καλουν τους φορεις των ανεπιθυμητων ιδεων, γιατι η Χ.Α εκτος του οτι ειχε δικαιωματα βασει συνταγματος τα οποια τα καταπατησαν και τα καταπατουν, εχει και μια οργανωση που της επετρεπε να βρισκει τροπο να ενημερωνει τον κοσμο.
    Τοτε εφευρεθηκε η "εγκληματικη οργανωση" οταν οπως ειπε ο Δενδιας η Χ.Α ξεπερασε δημοσκοπικα το 15% και ανεβαινε ραγδαια.
    Αφου ομως ηταν "ναζι" οπως μας πληροφορησαν τα καναλια, επρεπε να σταματησουν με καθε τροπο συμφωνα με την δημοκρατικοτατη λογικη σου.
    Ακολουθωντας την λογικη σου θα πρεπει να κανουμε παντα οτι διαταζουν οι νταβατζηδες και οι τραπεζιτες που τους κρατανε απο τα αχαμνα.
    Θα μου πεις οτι αυτη η λογικη θα ταιριαζε να την εχουν οι ιδιοι οι καναλαρχες.
    Αυτο λεω και εγω. Οτι δεν εχεις δικες σου αποψεις και οχι μονο εισαι ευκολο θυμα για τον καθε πονηρο, αλλα και αρκετα ανηθικος ωστε να πειθεσαι και σε αποψεις που περιλαμβανουν οξοφθαλμες αδικιες.
    Το να προσπαθεις να παρουσιασεις την παλιανθρωπια σου σαν "πολιτικη" δειχνει απλως οτι εκτος απο ανηθικος εισαι και δειλος και δεν αναλαμβανεις τις εθυνες σου.
    Και το οτι προσπαθεις να παρουσιασεις σαν ελευθερια πνευματος το οτι δεν εχεις σταθερη ιδεολογια, δειχνει οτι δεν κατανοεις το προβλημα σου.
    Το προβλημα δεν ειναι αν εχεις σταθερη ιδεολογια αλλα αν εχεις δικη σου η υιοθετεις τις αποψεις των ΜΜΕ που σε κοροιδευουν επι δεκαετιες.

    ReplyDelete
  20. Το ναζί δε χρειάζεται να το βάζεις σε εισαγωγικά. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ναζί είναι. Είστε. Τα εισαγωγικά δε χρειάζονται. Βέβαια εσείς θέλετε να διαστρέφετε ακόμα και την ιδεολογία σας. Τέλος πάντων.

    Ο τρόπος που απαντάς στα επιχειρήματα δεν βγάζει κανένα νόημα και δείχνει τη σύγχυσή που βρίσκεσαι. Η επίθεση στο ήθος του συνομιλητή είναι μια εντελώς φτωχή διαλεκτική μέθοδος και μάντεψε τι; Όταν την εφαρμόζει κάποιος χωρίς να έχει στιβαρά και λογικά επιχειρήματα σε αντίθεση με τον συνομιλητή του , όλη η ντροπή γυρνάει αυτομάτως εναντίον του. Βρίσε λοιπόν όσο θέλεις. Ανήθικο , ηλίθιο , παλιάνθρωπο. Απλώς να ξέρεις ότι από αυτά πείθονται μόνο τα πρόβατα τύπου χρυσής αυγής.Τώρα πως γίνεται εγώ , ένας πολιτισμένος πολίτης να είμαι ανήθικος , ενώ οι ρουφιάνοι της χρυσής αυγής που αλληλοηχογραφούνται παράνομα μεταξύ τους να είιναι ηθικοί , το αφήνω στη κρίση των σχολιαστών. Ένα μικρό παράδειγμα έφερα μόνο.

    Δε χρειαζόταν το ΜΕΓΑ για να με πείσει για την εγκληματικότητα των ναζί. Εγώ πείθομαι από τα ίδια τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα της ίδιας της χρυσής αυγής που έχω εξετάσει κατά πλειοψηφία και που σαφώς και δεν έχετε ιδέα τι λένε και υποστηρίζουν , για αυτό και βγάζετε σπυράκια και εσύ και ο Συρμακέζης και ο Κιτσίκης κάθε φορά που τα ανεβάζω και για αυτό το λόγο και αραδαζεις τις μπούρδες σου εδώ μέσα και προσπαθείς να δικαιολογηθείς με αστείους τρόπους , όπως βάζοντας το ναζί σε εισαγωγικά. Η χρυσή αυγή δεν είναι μια εγκληματική οργάνωση με ιστορία των τριών τελευταίων χρόνων αλλά με ιστορικό μίσους , ρατσισμού και εγκληματικότας πάνω από τριάντα χρόνων. Οι καλές σχέσεις των μελών της με αστυνομικά παραδικαστικά κυκλώματα και τις μυστικές υπηρεσίες της έδινε την δυνατότητα να καλύτπεται πίσω από αυτά παρά τα συνεχή εγκλήματά της. Για παράδειγμα ο Μιχαλολιάκος , αν θυμάμαι καλά γύρω στο 1978 κατηγορήθηκε για βομβιστική επίθεση και την γλύτωσε. Πάντα τη γλίτωνε και αυτός και η συμμορία του. Αυτό όμως συνέβαινε όταν δρούσε παρασκηνιακά , παραπολιτικά και ήταν λογικό να μην συνέβαινε όταν μπήκε στη Βουλή εάν συνέχιζε τις ίδιες τακτικές. Θυμάσαι τι σου έιπα ότι ο Μιχαλολιάκος δε πήρε τα μέτρα του; Αυτό εννοούσα. Το ΜΕΓΑ απλώς κάνει μετά από 30 χρόνια αργοπορίας το αυτονόητο. Δηλαδή προβάλλει τις ναζιστικές εγκληματικές απόψεις και ενέργειες αυτού του εκτρωματικού μιάσματος. Εγώ αυτά τα γνώριζα πριν τα πει το ΜΕΓΑ από τα ίδια τα μέσα του ναζιστικού μορφώματος.

    Επίσης το ότι υποστηρίζεις ότι είναι στημένη η υπόθεση δεν αποτελεί επιχείρημα ούτε στο ελάχιστο. Έχουν μάλιστα αδικηθεί πολίτες πολύ πιο αθώοι και έντιμοι από τους υπανθρώπους της χρυσής αυγής , καθώς και έχουν δικαιωθεί - αθωωθεί πολίτες πολύ πιο βρώμικοι από εσάς. Το δίκαιο δεν είναι καθόλου μετρήσιμο μέγεθος όπως ίσως θα νομίζετε. Το δίκαιο αρχικά βασίζεται στο ανθρώπινο συναίσθημα. Οι κανόνες δικαίου απλώς βοηθούν για να εφαρμόζεται το δίκαιο ευκολότερα. Μάλλον όμως βρίσκεστε εκτός πραγματικότητας ριζικά καθώς φαίνεται. Το να ενθουσιάζεστε και να εκπλήσεστε ξαφνικά και υποκριτικά σαφώς για το ότι υπάρχει βρωμιά στη δικαιοσύνη , κάτι που είναι βέβαιο ότι συμβαίνει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , είναι σαν να ενθουσιάζεστε με το ότι η γη είναι στρόγγυλη και γυρίζει. Ή σαν να ενθουσιάζεστε για το ότι υπάρχουν στημένοι ποδοσφαρικοί αγώνες; Τι λέτε; Σοβαρά; Που ζείτε εσείς σε άλλο κόσμο; Καλώς ήλθατε στον πλανήτη γη. Καλή διαμονή.

    Επομένως , καταρρίπτω πανηγυρικά και το παιδιαριώδες επιχείρημα ότι υπάρχουν στημένες υποθέσεις στη δικαιοσύνη για τα καημένα και αδικημένα παιδιά της χρυσής αυγής. Ναι λοιπόν , μάθετε πως υπάρχουν και έχουν αδικηθεί ιστορικά πολίτες πολύ πιο αθώοι αναλογικά από τα λαμόγια της χρυσής αυγής.

    ReplyDelete
  21. Επιπλέον , είναι άσχετο το γεγονός ότι διαπράχθηκε ένα έγκλημα από το γεγονός ότι ίσως υπάρχει καταγεγραμμένο βίντεο που να το αποτυπώνει. Τις λογικές πλάνες αυτές να τις πουλάτε στα πρόβατα στα γραφεία σας. Ένα έγκλημα μπορεί να έχει διαπραχθεί και να υπάρχουν μάρτυρες ή ενδείξεις για αυτό. Δεν είναι αναγκαστικό να υπάρχει βίντεο για το αποδεικνύει. Και αυτό μάλσιτα καίει τη χρυσή αυγή καθώς υπάρχουν δεκάδες εσωτερικές μαρτυρίες , από πρώην στελέχη της χρυσής αυγής που φανερώνουν την εγληματική δομή της συμμορίας και το ναζιστικό της προφίλ. Έχω ανεβάσει δεκάδες ντοκουμέντα. Δε τα ξαναανεβάζω για να μη βγάλετε πάλι σπυράκια καθώς και γιατί προφανώς δε τα παρακολουθείτε όλα αυτά , γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το πως συνεχίζετε να παραμένετε στην αμάθεια και τον ναρκισσισμό. Και ξέρω τι θα πείτε τώρα σαν αντεπιχείρημα. Ότι είναι στημμένοι κλπ. Τέτοιου είδους όμως λογικές πλάνες στα πρόβατά σας , όχι σε εμένα.

    Τέλος το ποιος είναι μπερδεμένος ιδεολογικά και δεν κατανοεί τα προβήματά του , το αφήνω και αυτό στην κρίση των υπολοίπων σχολιαστών.

    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  22. "Εσυ ποιον χρυσαυγιτη ειδες να κανει ποιο εγκλημα; "

    Ρουπακιά. Ξέρω ξέρω , δεν ηταν χρυσαυγίτης αλλά αριστερός , ασχέτως που φαίνεται σε φωτογραφίες σε όλες τις συγκεντρώσεις της χρυσής αυγής. Μέχρι κα ισε καμπ για ναζιστική εκπαίδεσυη φαίνεται σε φωτογραφίες. Αλλά βεβαίως βεβαίως όχι δεν ήταν χρυσαυγίτης αλλά αριστερός. Το ΚΚΕ τον έβαλε να κάνει ζημιά στην τιμή της χρυσής αυγής.

    "Σου εδειξαν την φρουρα του Καμινη να επιτιθονται στον βουλευτη Γερμενη και σε επεισαν οτι δεν ειδες αυτο, αλλα ειδες τον βουλευτη να επιτιθεται στον δημαρχο και να γρονθοκοπει ενα κοριτσακι και μετα πηγε να τραβηξει και οπλο."

    Οι πολίτες , αυτόπτεις μάρτυρες , που βρίσκονταν γύρω γύρω άλλα λένε. Ξέω ξέρω , στημμένοι και αυτοί για να πλήξουν την τιμή της χρυσής αυγής.

    "Αφου σε πεισανε οτι ειδες αλλα απο οτι δειχνει το βιντεο φαντασου τι σου λενε οταν δεν υπαρχει βιντεο."

    Αυτό ονομάζεται λογική πλάνη. Βλέπε Αριστοτέλη "Περί Σοφιστικών ελέγχων".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και θα ανεβάσω το ντοκουμέντο , γιατί σε αυτή τη χώρα θα χαθεί στο τέλος κάθε ίχνος λογικής και φοβάμαι ότι θα συννενοούμαστε με μπουνιές και κλωτσιές. Θα χάσουμε το πολυτιμότερο αγαθό των προγόνων μας , το λόγο. Μάλλον ήδη το έχουμε χάσει και δύσκολα θα το ξαναβρούμε. Να το ντοκουμέντο όπου φαίνονται πολίτες να κατηγορούν τον Γερμενή ότι έδωσε μπουνιά και χτύπησε το παιδί. Προφανώς είναι όλοι στημένοι κύριε Γιάγκο , μην ανησυχείτε. Ήθελαν να πλήξουν την τιμή της χρυσής αυγής...


      https://www.youtube.com/watch?v=8YnwyeAT5u8

      Delete
    2. Κάποτε ἕνας φίλος, ἀριστερός, μοῦ ἔστειλε αὐτὸ τὸ βίντεο

      https://www.youtube.com/watch?v=8s-J6fHDF2s

      γιὰ νὰ μὲ πείσῃ ὅτι ὁ ΛΣ εἶναι συμμορία ἐγκληματιῶν ποὺ χτυποῦν παιδάκια. Τὸ συγκεκριμένο βίντεο ἀφορᾶ τὸν Γερμενὴ καὶ τὸ γνωστὸ περιστατικὸ μὲ τὸν Λαθροκαμίνη. Μάλιστα σὲ σχέσιν μὲ τὸ βίντεο ποὺ μᾶς προτρέπει νὰ δοῦμε ὁ Ἔνοχος, τοῦτο 'δῶ ἔχει περισσότερο «ἀντιφασιστικὸν ζουμί».

      Ἔχω πεῖ στὸν κον Γιάγκο νὰ μὴν σπαταλᾶ τὴν ὑπερπολύτιμον φαιὰν οὐσίαν καὶ τὸν χρόνον του γιὰ νὰ ἐπιχειρηματολογῇ μὲ ἕναν ντεμὲκ δεξιόν, τουτ' ἔστιν μεταμφιεσμένο ἀριστερό. Ἀσφαλῶς, δεμέναγα στὴν σκέψιν του ὁ κος Γιάγκος καὶ ὁ ὁποιοσδήποτε δὲν χρειάζεται. Τὸ κακὸ ὅμως εἶναι ὅτι σὲ κάθε ἀνάρτησιν τοῦ κου Κιτσίκη, τὰ πράγματα παίρνουν τὴν «συνήθην» τροπὴν μὲ ἀποτέλεσμα νὰ πονοῦν τὰ μυαλά μας. Ἀντὶ νὰ παίζεται μπάλα στὸ γήπεδο τῶν ἰδεῶν καὶ τῶν ἐπιχειρημάτων, ὁ κος Ἔνοχος ὡς ἕτερος Παναθηναϊκάκιας, δίνει τὴν ἐντολὴ νὰ μᾶς μαμήσῃ.

      Δὲν θὰ ἔμπαινα στὴν βάσανον νὰ ὑπερασπιστῷ τὸν ΛΣ, διότι εἰλικρινῶς θεωρῶ ἄδικο νὰ ἀσχολούμαστε μὲ τὴν λασπολογία τὴν στιγμὴ ποὺ διαλύεται κομμάτι κομμάτι ἡ πατρίδα μας. Ἐπιπλέον, καταντᾶ ἐμετικὸ νὰ ἀπολογούμαστε σὲ ὅλους αὐτοὺς ποὺ ἀποδεδειγμένα ἔχουν καταξεσκίσει τὴν Ἑλλάδα. Ἐπειδὴ μὲ ἐνόχλησε ἡ «παρότρυνσις» τοῦ φίλου μου νὰ δῷ τὰ «χάλια» τοῦ Γερμενῆ, κάθισα καὶ τοῦ ἔστειλα ἕνα ἠμαίηλ σεντόνι γιὰ νὰ τοῦ ἀποδείξῳ πόσο ἀστεῖοι γίνονται κάποιοι ἄνθρωποι, ὅταν χάφτουν σὰν χάνοι ὅ,τι τοὺς πασάρει ἡ τιβού. Ἀπὸ αὐτὸ τὸ ἠμαίηλ παραθέτω μόνον τὰ σχετικὰ μὲ τὸν Γερμενὴ καὶ τὸ «συμβάν» μὲ μία ἁπλὴ ἀντιγραφὴ καὶ ἐπικόλλησιν. Θὰ παρακαλοῦσα τοὺς ἀναγνῶστες νὰ ἔχουν ὑπόψιν των τὸ βίντεο ποὺ παρέθεσαν στὸν ἀνωτέρω ὑπερσύνδεσμον. Ἀκολουθεῖ τὸ ἀπόσπασμα τοῦ ἠμαίηλ:

      …«σχετικῶς μὲ τὸ βίντεο… εἶναι παληὸ τὸ βίντεο καὶ χαρακτηριστικὸ τῆς λασπολογίας τοῦ Alpha καὶ τῶν πορνοκάναλων. Ἡ μόνη μπουνιὰ ποὺ φαίνεται στὸ βίντεο εἶναι αὐτὴ ποὺ ἔφαγε γεμάτη-γεμάτη ὁ Γερμενὴς ἀπὸ τοὺς δύο ἀστυνομικούς. Βεβαίως, ἡ ἀριστεράτζα (μὴν ξεχνᾶμε ὅτι ὁ Καμίνης ἦταν ὁ ἐκλεκτὸς τοῦ Πασὸκ καὶ τῆς ρημὰδ γιὰ τὶς δημοτικὲς ἐκλογὲς) ποὺ εἶχε κατακλύσει τὴν αἴθουσα φρόντισαν νὰ φορτώσουν στὸν Γερμενὴ χειροδικίαν κατὰ ἀνηλίκου, ἀλλὰ δὲν τοὺς βγῆκε. Βεβαίως, οἱ κάμερες ποὺ ἦταν στημένες ἐντὸς καὶ ἐκτὸς αἰθούσης πρὶν τὴν «εἰσβολὴν» τοῦ Γερμενὴ τραβοῦσαν κανονικότατα τὸν ξευτελισμένον τὸν ἄντρα (λαθροκαμίνη) νὰ μοιράζῃ -καὶ καλὰ- δωράκια σὲ παιδιά. Βεβαίως οἱ κάμερες εἶχαν ὀπτικὸ ὑλικὸ καταγεγραμμένο πρὶν ἀπὸ αὐτὰ ποὺ ἔδειξαν στὰ δελτία εἰδήσεων. Τοὺς συνέφερε νὰ δείξουν μία ἀνακατωσούρα γιὰ νὰ φανῇ ὅτι ὁ Γερμενὴς πῆγε νὰ «σκοτώσῃ» τὸν «καημένο» τὸν Καμίνη καθὼς καὶ νὰ δείρῃ καὶ παιδάκια. Γιὰ τὴν ἱστορία, μετὰ τὸ συμβὰν βγῆκαν καὶ εἶπαν (ὁ πατέρας τοῦ παιδιοῦ) στὰ ράδια ὅτι ὁ Γερμενὴς δὲν χτύπησε τὸ παιδί (τὰ ἄκουσα μὲ τὰ ἴδια μου τὰ αὐτιά).

      Πᾶμε ὅμως στὴν οὐσία τῶν πραγμάτων. Γιατὶ ὁ Γερμενὴς πῆγε ἐκεῖ πέρα; Ἐκείνο τὸ πρωῒ ἡ ΧΑ ὀργάνωνε διανομὴ τροφίμων στὴν Πλατεία Συντάγματος. Ὁ λαθροκαμίνης ἔστειλε τὰ ΜΑΤ νὰ διαλύσουν τὴν συγκέντρωσιν τῆς ΧΑ στὸ Σύνταγμα. Ὅσοι ἔσπευσαν στὸ Σύνταγμα γιὰ νὰ παραλάβουν τὸ βοήθημα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς ἔφαγαν ξύλο ἢ/καὶ χημικὰ ἀπὸ τὴν ἀστυνομία καὶ μεγάλη ταλαιπωρία, ἀφοῦ ἡ διανομὴ μετετέθη χωρικῶς 2 km καὶ χρονικῶς 2-3 ὧρες. Σὲ αὐτὲς τὶς περιπτώσεις ὁ ἐνδιαφερόμενος φορέας ὑποβάλλει τὸ αἴτημά του στὴν ἀστυνομία, ὅτι δηλαδὴ θὰ κάνει συγκέντρωσιν (πολιτική, καλλιτεχνική, θρησκευτική, κοινωνικὴ) καὶ ἂν δὲν λάβῃ κάποια ἀρνητικὴ ἀπάντησι, τότε πραγματοποιεῖ τὴν ἐκδήλωσίν του. Ὅπως βλέπεις κι ἐδῶ,


      https://www.youtube.com/watch?v=8XhODP11b4s

      δὲν ὑπῆρξε πρόβλημα μὲ τὴν διανομὴ τροφίμων (καὶ ὄχι παροχὴ συσσιτίου) ποὺ πραγματοποιήθηκε λίγους μῆνες πρὶν ἀπὸ τὸ ἐπίμαχο περιστατικό, παραμονὲς Χριστουγέννων τοῦ 2012.

      Delete
    3. Γιὰ κάποιον «παράξενον» λόγο ἡ ἀκόλουθος διανομὴ τροφίμων ἀπὸ τὴν ΧΑ μόνον σὲ Ἕλληνες πείραξε τὸν Καμίνη καὶ τὸν Δένδια. Ἔτσι, στὴν διανομὴ τῆς Λαμπρῆς τοῦ 2013 εἴχαμε παρατράγουδα. Στὸ παρακάτω μικρὸ βίντεο δὲν θέλω νὰ δώσῃς σημασία στὶς συμπλοκὲς μὲ τὰ ΜΑΤ ποὺ πλακώνονται μὲ τοὺς ὀπαδοὺς τῆς ΧΑ. Παρατήρησε τὸ φορτηγὸ τῆς ἑταιρείας Λακρὲ ποὺ εἶναι μπλοκαρισμένο στὴν Μεγάλη Βρετάνη (τὸ ξενοδοχεῖο). Τὰ ἐπεισόδια αὐτὰ ἔγιναν ἀφοῦ σκονοβόλησαν τὰ ΜΑΤ μὲ χημικὰ τὸ πλῆθος ποὺ περίμενε νὰ πάρῃ κάποιες σακοῦλες μὲ τρόφιμα.

      https://www.youtube.com/watch?v=cT16Crxqywg

      Στὸ ἑπόμενο βίντεο ποὺ παραθέτω πέρα ἀπὸ τὴν περιγραφὴ τῶν γεγονότων ἀπὸ τὸν Κασιδιάρη (μπλοκάρισμα φορτηγῶν καὶ λοιπὲς ἀλητεῖες ἀπὸ τὴν ἀστυνομία) βλέπεις τὸ φορτηγὸ ποὺ φαινόταν στὴν Πλατεία Συντάγματος.


      Ἂς ἐπανέλθουμε στὸν Γερμενή. Ποῦ κολλᾶ ὁ Γερμενὴς μὲ τὸν Καμίνη;

      Ἡ διανομὴ τροφίμων ἔγινε στὰ γραφεῖα τῆς Τοπικῆς Ὀργανώσεως τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς στὸν σταθμὸ Λαρίσης. Ὁ Καμίνης βρισκόταν ἐκείνην τὴν ὥρα στὸ Κοινωνικὸν Παντοπωλεῖον τοῦ Δήμου Ἀθηναίων, μόλις 200 m μακρυὰ ἀπὸ τὰ γραφεῖα τῆς ΧΑ. Φαίνεται ὅτι μαθεύτηκε ὅτι ὁ Καμίνης ἦταν ἐκεῖ καὶ ὁ Γερμενὴς πῆγε μόνος του νὰ τοῦ τὰ ψάλλῃ. Ἂν πήγαινε νὰ τὸν λιντζάρη, ΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΝ γι' αὐτὸν νὰ πάρῃ καμιὰ 30αριὰ γεροδεμένα παιδιὰ ἀπὸ τὴν ΧΑ καὶ νὰ κάνῃ Καμίνη, φρουροὺς (ἀλήθεια, ἀπὸ πότε οἱ δήμαρχοι ἔχουν φρουρούς;) καὶ κοινωνικὸ παντοπωλεῖο σὰν δρόμο ποὺ τοῦ περνοῦν καλώδια. Παρόλα αὐτά, πῆγε μόνος του. Στὸ βίντεο ποὺ μοῦ ἔστειλες παρατήρησε τὸν Γερμενὴ στὸ 5" ποὺ ὁδεύει πρὸς τὸ κτήριο μοναχός. Παρατήρησε ἐπίσης μεταξὺ 28"- 40", δύο ἄλλους κάμεραμαν ποὺ τραβοῦν, ἕνας δίπλα ἀπὸ τὴν λευκὴ θύρα κι ἕνας ἄλλος ἐντὸς τῆς αἰθούσης. Ὅλοι αὐτοὶ τραβοῦσαν βίντεο, ἀλλὰ ἂν εἶχαν πλάνα μὲ τὸν Γερμενὴ νὰ χτυπᾷ τὸ κοριτσάκι θὰ τἆχαν μοσχοπουλήσει! Ξέρεις καλῶς πόσο θὰ πουλοῦσε ἕνα τέτοιο βίντεο καὶ τί τηλεθέασιν θὰ εἶχε. Βεβαίως, δὲν εἶναι ἠ πρώτη φορὰ ποὺ συμβαίνουν αὐτά. Τὰ βοθροκάναλα ἔχουν πολλάκις διαστρεβλώσει τὴν πραγματικὴ εἰκόνα. 

      https://www.youtube.com/watch?v=CgDYs5LATjc

      Ὁ Γερμενὴς ἔσουρε λίγα σὲ αὐτὸν τὸν ἀληταρὰ τὸν Καμίνη. Γιὰ φαντάσου νὰ διοργανώνῃς διανομὴ τροφίμων σὲ φτωχοὺς Ἕλληνες (τὸ ἂν τὸ κάνῃς γιὰ ψηφοθηρικοὺς λόγους ἢ ὄχι δὲν ἀναιρεῖ ὅτι αὐτὴ ἡ κίνησις ἦταν ἕνα βοήθημα σὲ 4 000 ἀνθρώπους ποὺ στήθηκαν στὴν Δηλιγιάννη 3 ὧρες) καὶ αὐτὸς ὁ ξευτελισμένος δήμαρχος ποὺ βγῆκε μὲ 30 000 ψήφους Ἀλβανῶν καὶ Πακιστανῶν μαϊμοῦ ἑλληνοποιηθέντων, νὰ καλῇ τὰ μὰτ νὰ βαροῦν χρυσαυγίτες καὶ κόσμο στὸ Σύνταγμα. Βεβαίως, ὁ Καμίνης ἦταν παρὼν στὸ σκάνδαλο τῆς Energa δηλώνοντας «ἀπὼν» στὸ δικαστήριο γιὰ νὰ διεκδικήσῃ τὸ δίκαιο τῶν δημοτῶν του. Ἄλλη ἱστορία αὐτή, ἂς μὴν ἀσχοληθῷ πρὸς τὸ παρὸν ἄλλο μὲ τὸν κεκινημένον τὸν ἄντρα.

      Delete
  23. Ὁ οἰκονομολόγος Πὼλ Κροῦγκμαν λέει

    "Η πολιτική της Γερμανίας είναι αναμφίβολα υπέρ του Grexit. Οι επιπτώσεις της [πολιτικῆς αὐτῆς τὴν καθιστοῦν ἐπίσης ] μια πολιτική υπέρ της Χρυσής Αυγής". (tvxs)

    Ἀντίθετα ὁ Γ.Δελαστίκ λέει ὄτι ἡ Γερμανία δὲν θέλει grexit αλλά ὑποταγὴ μέσω τῆς ἀπειλῆς του (ράδιο Κρήτη 984)

    Τέλος ὁ Τ.Φωτόπουλος λέει " [...] παράδειγμα [δουλείας] είναι αυτό του Ελληνικού λαού που σήμερα είναι ευτυχισμένος επειδή τα αφεντικά του πετούν κάποια "κόκκαλα" σε αυτόν, (μέσω του προοδευτικού επιστάτη τους) τα οποία πριν τέσσερα χρόνια δεν θα γύρναγε ούτε καν να τα κοιτάξει". (στὴν ίστοσελίδα του).

    Ποιός ἔχει δίκιο ;

    ReplyDelete
  24. Ἀν αὐτά ποὺ λέει ο Κροῦγκμαν δὲν εἶναι μόνο λάσπη λέει οὐσιαστικά ὄτι ἡ Γερμανία σπρώχνει τὴν ἑλληνικη οἰκονομία σὲ ἐκρηκτική διάλυση, μὲ σκοπό νὰ ἐνισχυθεῖ μιὰ ἐθνική ἀντίδραση φασιστικοῦ τύπου. Τί θὰ συνέφερε αὐτό τὴ Γερμανία ;

    ReplyDelete
  25. Ὑπάρχει μιὰ ἀκραία πιθανή ἀπάντηση στὸ τέλος τῆς ἀνάρτησης.

    ReplyDelete
  26. Μετά την Α΄ Ἀνίερον Συμμαχίαν το 1989 , ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, την Β΄Αν. Συμμ.
    το 1990 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, την Γ΄ Αν. Συμμ. το 2011 ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ την Δ΄Αν. Συμμ. 2012 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την έσχάτην τοιαύτην το 2015 ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ , βαίνομεν τάχιστα διά την ΣΤ΄ Αν. Συμμ. ΧΡ. ΑΥΓΗΣ - ΚΚΕ - ? .
    Ἐκ τῶν ἀνωτέρω συνάγεται εκδήλως τε και προφανῶς , ὁτι ἐν Ἑλλάδι , αἱ εκάστοτε ἰδεολογικαἰ προμετωπίδαι τῶν εγχωρίων τοποτηρητών ἀκατονομάστων τε και ἀνόμων,ἐξωγενῶν συμφερόντων, ἦσαν ἁπλῶς ἀποκριάτικαι αμφιέσεις και δι΄ὃσον μόνον χρόνον έξυπηρέτουν τα ....ἀνίερα συμφέροντά τῶν προστατῶν.
    Ἀμέσως μετά , ἀποβάλλοντες πᾶν ἰδεολογικόν ἢ ἀλλον τι πρόσχημα , προἐβαινον
    ἀπροκαλύπτως πλέον εἰς την ἐξυπηρέτησιν αὐτῶν , χωρίς ποτέ οἱ Έλληνες να παύσουν να τους ὑπηρετοῦν , συνήθωςδε με το ἀζημίωτον..........

    ReplyDelete
  27. Ακομη μια φορα που ο Ενοχος αποφευγει την ουσια.
    Σε ρωτησα αν ειδες καποιον χρυσαυγιτη να εγκληματει, οχι γιατι ξερω εγω οτι δεν εγκληματισε ουτε γιατι ονομαζω τον Ρουπακια αριστερο, αλλα για να σου επισημανω οτι ολα οσα ξερεις ειναι απο τα καναλια τα οποια ειναι πασιφανως εχθρικοτατα.
    Παρουσιασαν μεχρι και τις οβιδες απο την Βοσνια η το μπαζουκας απο το ανατολικο Τιμορ και το ματωμενο μαχαιρι απο το διαδικτυο σαν οπλοστασιο της Χ.Α.
    Επομενως οταν οι πληροφοριες προερχονται απο τετοιες πηγες θα επρεπε να εισαι επιφυλακτικος και να απαιτεις καλυτερη ενημερωση για να αποφασισεις και οχι να επικροτεις το οτι αρνουνται να σε ενημερωσουν αντικειμενικα.
    Αν θελεις να δουμε τι λενε πρωην στελεχη πολυ ευχαριστως. Μεχρι στιγμης ομως δεν εχουν πει τιποτε οι περισσοτεροι περα απο το ακουσα μου ειπανε νομιζω και τετοια.
    Αν θελεις ομως να θυμηθεις τι ελεγε ο Σαμαρας για την ΝΔ ας πουμε η το αναποδο, η τι εχει πει ο καθε ενας, οχι τυχαιος περαστικος απο τα κομματα αλλα πρωην υπουργοι και μεγαλοστελεχη που κατα καιρους αλλαζουν κομμα. Δεν ειδα εισαγγελεα να επεμβει ουτε για τις καταγγελειες ουτε για την συκοφαντια.
    Και βεβαια πρεπει να καταλαβεις καποτε οτι το να επικροτεις την διεφθαρμενη δικαιοσυνη ειναι παλιανθρωπια. Κανενας και πολυ περισσοτερο εγω δεν επεσε απο τα συννεφα για την διαφθορα των δικαστων. Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν περιμενα να ειναι τοσο διεφθαρμενοι οι πολιτες.
    Περιμενα οτι δεν θα επερναν και πολυ χαμπαρι αλλα το να ακους με τα αυτια σου τον Πρωθυπουργο να διαταζει τον εισαγγελεα να "γαμησει" τους κατηγορουμενους και να κανεις οτι δεν τρεχει τιποτε, ειναι δειγμα μεγαλης ανηθικοτητας.
    Το βρισκεις φυσικο ολοι να ειναι διεφθαρμενοι σε τετοιο βαθμο και το μονο που δεν ανεχεσαι ειναι να μην καταδικαστουν αυτοι που ολοι οι διεφθαρμενοι κυνηγανε με καθε μεσον και δεν μπορουν να τους βρουν τιποτε μεμπτο.
    Εχω αδικο να σε λεω και σενα διεφθαρμενο;
    Εμενα παντως αν με βρεις πουθενα να υποστηριζω τετοιες αδικιες σου δινω το δικαιωμα και να με φτυσεις.
    Μου βαζεις και το βιντεο να δω τι; Οτι καποιος φωναζει οτι εδωσε μπουνια σε ενα κοριτσακι; Δεν ξερω γιατι σου φαινεται λογικο να πιστεψεις οτι ο Γερμενης θα κτυπουσε και μαλιστα με γροθια ενα κοριτσακι, αλλα ετσι κι αλλιως με επιβεβαιωνεις.
    Το βιντεο το μονο που δειχνει ειναι οτι οι φρουροι του Καμινη επιτεθηκαν σε βουλευτη και τον κραταγαν σαν να ηταν κανενας εγκληματιας και οι δημοσιογραφοι κατηγορουσαν τον Γερμενη γιατι τρομαξαν τα παιδακια απο την επιθεση τους.
    Τελικα το τραυματισμενο κοριτσακι δεν βρεθηκε πουθενα.
    Βεβαια ολη η ιστορια ξεκινησε απο το οτι ο Καμινης και ο Δενδιας θεωρησαν εγκλημα και την διανομη τροφιμων και εστειλαν τα ΜΑΤ να τους εμποδισουν.
    Οταν θεωρουν εγκλημα την διανομη τροφιμων η την αιμοδοσια δεν ειναι να απορεις με τα υπολοιπα.

    ReplyDelete
  28. Τα σιγουρα ομως της υποθεσης ειναι οτι ο πρωην υπουργος δικαιοσυνης , ο γενικος γραματεας της κυβερνησης και ο ιδιος ο Πρωθυπουργος εχουν καταστησει σαφες οτι οι διωξεις ηταν στημενες.
    Οτι κυβερνηση αντιπολιτευση πρωθυπουργος προεδρος δημοκρατιας και υπουργοι επεμβαινουν ανεπιτρεπτα στην δικαιοσυνη με δηλωσεις τους περι εγκληματικης οργανωσεις που κανονικα θα ειχαν ξεσηκωσει ολους τους δικαστες στο ποδι για παρεμβαση.
    Τα ΜΜΕ εχουν οχι μονο αφαιρεσει το λογο απο τους κατηγορουμενους αλλα και τους συκοφαντουν ανοικτα και επιδεικτικα καθημερινα.
    Τα γραφεια και τα μελη του κομματος εχουν γινει στοχος τρομοκρατων με τις ευλογιες της αστυνομιας.
    Ετσι εχει γινει σαφες οτι οποιος τολμησει να αθωωσει τους χρυσαυγιτες θα εχει να αντιμετωπιση την ηγεσια της δικαιοσυνης, την πολιτικη ηγεσια, τα καναλια, και τους τρομοκρατες.
    Παρολο που δεν υπαρχουν ουτε στοιχεια ουτε κανενας αλλος λογος οι βουλευτες προφυλακιστηκαν. Ο Κασιδιαρης που την γλυτωσε γιατι ο Σαμαρας δεν θεωρησε απαραιτητο να παρει τηλεφωνο τους ανακριτες, τελικα προφυλακιστηκε για μια καραμπινα κυνηγετικη που ειχε σπιτι του με αδεια.
    Προφυλακιστηκαν μονο οι βουλευτες που μερικοι δεν ειχαν και μεγαλη επαφη με το κομμα και οχι στελεχη παλια και φανατικα που δεν ηταν βουλευτες.
    Τι σοι επιλογη ενοχων ειναι αυτη; Οποιος βγηκε βουλευτης ειναι εγκληματιας και οποιος απετυχε ειναι αθωος;
    Το ΣΔΟΕ εκανε φυλλο και φτερο τους λογαριασμους του κομματος, βουλευτων και στελεχων και δεν βρηκε τιποτε.
    Η αντιτρομοκρατικη ψαχνει σε μοναστηρια και μουσεια για οπλοστασια και δεν βρηκε τιποτε.
    Ανοιξανε ολα τα κομπιουτερ και τα τηλεφωνα και ειναι και φανερο οτι τα παρακολουθουσαν κιολας απο καιρο αλλα δεν βρηκαν και παλι τιποτα.
    Δεν υπαρχει ουτε η παραμικρη ενδειξη οτι το κομμα εδωσε εντολη στον Ρουπακια η σε οποιονδηποτε αλλο να κανει εγκληματα. Θα ηταν και χαζο να πιστεψεις οτι με το κομμα σε ανοδο και σε καυγα που ηταν ανακατεμενοι χρυσαυγιτες διαλεξανε να δωσουν εντολη να δολοφονηθει ενας νεαρος ραπερ αναρχικος. Η οτι δοθηκε εντολη σε καποιον βλαμενο πιτσιρικα να σφαξει εναν αριστερο συμμαθητη του που εβαζε λογια στην γκομενα του. Η οτι εδωσε εντολη σε δυο βλακες να πανε και να σκοτωσουν οποιον ποδηλατη τους κλεισει τον δρομο.
    Οπως σου ειχα επισημανει σε καποιο αλλο απο τα "στοιχεια" που φερνεις εδειχνε δυο νεαρους που καταδικαστηκαν σε 10 και 13 χρονια για ενα εγκλημα που ο εισαγγελεας το ειχε χαρακτηρισει πλημελλημα πριν ανακαλυψουν την σαχλαμαρα της εγκληματικης οργανωσης. Κατι παρομοιο κινδυνευουν να παθουν και οσοι καυγαδισανε με τους ΠΑΜιτες στο Περαμα.
    Μ αρεσει που κατερριψες και πανηγυρικα το επιχειρημα μου για την στημενη δικαιοσυνη. Αλλα εγω σου ειπα ακριβως αυτο. Οτι δεν ειναι μονο η υποθεση της Χ.Α.
    Εσυ ομως αντι να ζητας την τιμωρια των επιορκων δικαστων που καταστρεφουν την ζωη αθωων ανθρωπων και αθωωνουν τους εγκληματιες, βγαζεις ολο το μενος σου στους αδικουμενους, επειδη τυχαινει να μην ειναι του γουστου σου.
    Για τον χαρακτηρισμο του ναζι σε εχω ξαναπροκαλεσει. Εγω αν θελεις κανω και τον ναζι. Πες μου λοιπον τι το κακο βρισκεις σ αυτο.
    Η αληθεια βεβαια ειναι οτι ναζι με τον τροπο που το εννοεις εισαι εσυ που επιμενεις να φυλακιζεις και αργοτερα γιατι οχι και να σκοτωνεις οποιον νομιζεις.
    Ετσι και μεχρι προχτες κλαψουριζες που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταστραφουμε και δεν ακουγες που σου ελεγα οτι θα κανει οτι και οι προηγουμενοι γιατι ειναι τα ιδια σκατα. Σημερα τα βλεπεις. Πρεπει καποτε να σταματησεις να ακους τις σαχλαμαρες των καναλιων.
    Οσο για τα "στοιχεια" που εφερες και υποτιθεται οτι εβγαλα σπυρια, ηταν ολα σαχλαμαρες σαν το σημερινο. Αν θελεις φερε κι αλλα, μονο ενα δυο καθε φορα για να μπορουμε να τα σχολιασουμε.

    ReplyDelete
  29. Τάδε ἔφη ἔνοχος:

    «Δε χρειαζόταν το ΜΕΓΑ για να με πείσει για την εγκληματικότητα των ναζί. Εγώ πείθομαι από τα ίδια τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα της ίδιας της χρυσής αυγής που έχω εξετάσει κατά πλειοψηφία και που σαφώς και δεν έχετε ιδέα τι λένε και υποστηρίζουν, για αυτό και βγάζετε σπυράκια και εσύ και ο Συρμακέζης και ο Κιτσίκης κάθε φορά που τα ανεβάζω και για αυτό το λόγο και αραδαζεις τις μπούρδες σου εδώ μέσα και προσπαθείς να δικαιολογηθείς με αστείους τρόπους , όπως βάζοντας το ναζί σε εισαγωγικά.»

    Τὰ ὅσα ἔχετε ἀνεβάσει κατὰ τοῦ Λαϊκοῦ Συνδέσμου εἰς τὸ παρελθὸν ἐμένα προσωπικῶς δὲν μὲ ἀγγίζουν. Tὰ ἴδια ἐξάλλου ὑποστηρίζουν καὶ ἄλλοι, μόνιμοι ὑβριστές μας, ὅπως ὁ καραγκιοζοπαίκτης Ψαρρᾶς μὲ τὸ μουσαντένιο καταστατικὸν τοῦ ΛΣ καὶ ἄλλα «ντεκουμέντα». Καὶ ξέρετε γιατί; Διότι ὑπῆρξα συνεπὴς ἀνένταχτος ἀριστερὸς γιὰ τουλάχιστον 20 χρόνια στὴν ζωήν μου. Καὶ ὅταν λέω ἀριστερὸς δὲν ἐννοῶ ὅτι ὑπεστήριζα τὸ τρικολόρε ἀδελφάτο τοῦ Σύριζα ἢ ἄλλα ἐθνομηδενιστικὰ/κομμουνιστικὰ κόμματα, ἀλλὰ πατριωτικὰ κόμματα/κινήσεις τῆς πατριωτικῆς ἀριστερᾶς ποὺ ἔχουν λόγον καὶ πορείαν ποὺ θὰ ζήλευε ἀκόμη καὶ ὁ Λαϊκὸς Σύνδεσμος.

    Ἐπειδὴ γνωρίζω ὅσο λίγοι τὸ ἀριστερὸ DNA, τὴν ἀριστερὰν φιλοσοφίαν, ἱστορίαν καὶ δυστυχῶς καὶ τὴν ἀριστεράτζα ἀπ' ἔξω κι ἀνακατωτά, θὰ σᾶς παρότρυνα νὰ μὴν βγάζετε ἐσεῖς σπυράκια. Καὶ ξέρετε γιατί;

    Διότι: α) ἡ ἐποχὴ ποὺ νομίζατε ὅτι οἱ Ἕλληνες Ἐθνικιστὲς ἦταν καθυστερημένοι φουσκωτοὶ ἔχει περάσει ἀνεπιστρεπτί. Οἱ Ἐθνικιστὲς πλέον γράφουν σὲ πολυτονικό, ὅταν οἱ γραικύλοι τοῦ δημοκρατικοῦ τόξου ἀντικαθιστοῦν τὸ ἑλληνικὰ μὲ φραγκομυκονιάτικα καὶ τὸ ἑλληνικὸ ἐρωτηματικὸν μὲ «?».

    β) διότι, τουλάχιστον στὰ ἀστικὰ κέντρα, ὁ κορμὸς τοῦ Λαϊκοῦ Συνδέσμου δὲν εἶναι πρώην «χουντικοί», πρώην ἀστυνομικοί, νῦν στρατόκαυλοι ἢ πάσης φύσεως ἀντικομμουνιστές, ἀλλὰ ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. Ἂν καὶ δὲν εἶμαι μέλος ἀκόμη τοῦ ΛΣ (θὰ γίνω, ὅταν ἡ «Δικαιοσύνη» τοὺς καταδικάσει ὡς ἐγκληματικὴ ὀργάνωσιν), ἔχω ὅμως νταλαβέρια μὲ κόσμο/μέλη/ψηφοφόρους τοῦ ΛΣ σὲ Πειραιὰ καὶ Ἀθήνα, σᾶς διαβεβαιῶ ὅτι εἰδικῶς στὸν Πειραιᾶ καὶ τὰ προάστειά του, τὸν Ἀσπρόπυργον, τὴν Ἐλευσίνα καὶ τὴν Δυτικὴν Ἀττικήν, τὸ 50% τῶν ψηφοφόρων μας προέρχονται ἀπὸ ἀριστερὲς οἰκογένειες.

    Οἱ μνημονικὲς σερβιέττες (ὁ ὅρος «μνημονιακὸς» δὲν ὑφίσταται, ἄλλο ἕνα κακὸ δεῖγμα γραφῆς ἀπὸ τοὺς «μορφωμένους» καὶ «βαθυστόχαστους» τοῦ «δημοκρατικοῦ τόξου») ὑπέγραψαν συμβάσεις σὲ ἀγγλικὸ δίκαιο μὲ θεμέλιον ὅρον τὴν κατάργησιν τῆς ἀσυλίας τῶν ἐθνικῶν κεκτημένων. Ἐπιπλέον δέ, ἔστειλαν στὸν τάφο τὸν καλλίτερόν μου φίλο. Πέραν τῆς δεδομένης ἰδεολογικῆς ταυτίσεώς μου μὲ τὸν ΛΣ στὰ περισσότερα ζητήματα, αὐτοὶ εἶναι δύο σοβαροὶ λόγοι γιὰ τοὺς ὁποίους θὰ πολεμῶ μέχρι τελευταίας ρανίδος τοῦ αἵματός μου κάθε μνημονικὴ λινάτσα ἢ μισελληνικὸν πολιτικὸν θίασον.

    Ἢ Ἑλλὰς ἢ τέφρα. Κι αὐτὰ δὲν εἶναι λόγια κάποιου χουλιγκάνου ποὺ τὴν εἶδε ἐθνικιστής, ἀλλὰ τοῦ τρισμεγίστου Περικλέως Γιαννοπούλου, τοῦ πατριάρχου τοῦ ἑλληνικοῦ ἐθνικισμοῦ. Καλὸν εἶναι νὰ συνηθίσετε στὴν ἰδέαν ὅτι ὁ ΛΣ εἶναι πλέον παγειωμένος στὴν συνειδήσιν τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ ὡς 3ο κόμμα μὲ δυναμικὴ γιὰ κάτι πολὺ παραπάνω. Γιὰ κάθε κυβικὸ μέτρο λάσπης ποὺ εἰσπράττουμε ἀπὸ ὅλους ἐσᾶς τοὺς «δημοκρατικοὺς» ἡ ἀπάντησίς μας θὰ εἶναι πιὸ armé καὶ ἀπὸ τὸ beton-armé.

    ReplyDelete
  30. Χαίρομαι που συμφωνούμε τολάχιστον στα βασικά και επιβεβαιώνετε τα λόγια μου. Τίγκα αριστερή και σοσιαλιστική η χρυσαυγίτικη μπόχα. Άντε σιγά σιγά και στη Βουλή δίπλα στα αδερφάκια σας , τους ΚΚΕδες να τρώτε μαζί τις επιχορηγήσεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δὲν κατενόησα ποῦ συμφωνοῦμε, μὲ τὸ συμπάθειον. Τὸ ὅτι τουλάχιστον οἱ μισοὶ ψηφοφόροι τοῦ ΛΣ στὰ ἀστικὰ κέντρα ἔχουν ἀριστερὰν προϊστορίαν δὲν σημαίνει ὅτι ὁ ΛΣ εἶναι ἀριστερὸ κόμμα. Βεβαίως, δὲν εἶναι καὶ δεξιὸ κόμμα σύμφωνα μὲ τὸ περιεχόμενον ποὺ ἔχουν ἀποκτήσει οἱ λέξεις ἀριστερὸς καὶ δεξιὸς στὴν ἑλληνικὴν κοινωνίαν τὴν σύγχρονον ἐποχήν. Ὁ ΛΣ εἶναι τὸ πρῶτο ἐθνικιστικὸ κόμμα τῆς Ἑλλάδος μετὰ τὸ 1981. Τελεία καὶ παύλα.
      Ἀναφορικῶς μὲ τὰ ἀδέρφια μας τοῦ ΚΚέδες ποὺ ἀναφέρατε… Τὸ ΚΚΕ ἔχει κάνει τεράστια ζημιὰ στὸν τόπο. Τὸ ΚΚΕ στηρίζεται στὴν ἐκλογικὴν δύναμίν του στὰ τρία μεγάλα ἀστικὰ κέντρα καὶ συγκεκριμένα στὰ προσφυγικὰ προάστεια τῶν Ἀθηνῶν, τοῦ Πειραιῶς καὶ τῆς Θεσσαλονίκης. Οἱ Βουλγαροϊσραηλίτες ἱδρυτὲς τοῦ ΚΚΕ ἤξεραν σὲ ποιὰ κοινωνικὴ ὁμάδα ἐστόχευαν. Ἐπέλεξαν ὡς ἀκροατήριό των τὸν προσφυγικὸν κόσμον τῆς Μ. Ἀσίας κάνοντας σὲ αὐτὸν πλύσιν ἐγκεφάλου καὶ πείθοντάς τον ὅτι γιὰ τὴν Μικρασιατικὴν Καταστροφήν, τὰ ἑκατομμύρια νεκρῶν καὶ ξεριζωμένων δὲν ἔφταιγε ἡ κεμαλοτσετικὴ κτηνωδία, ἀλλὰ ἡ «ἑλληνικὴ ἀστικοτσιφλικάδικη ἄρχουσα τάξις». Μὲ λίγα λόγια, τὸ βρωμερὸ ΚΚΕ προσεπάθησε νὰ πείσῃ καὶ μερικῶς τὸ κατέφερε ὅτι γιὰ τὴν σφαγὴ φταίει τὸ θύμα καὶ ὄχι ὁ θύτης. Καθὼς λοιπὸν οἱ Ἕλληνες πρόσφυγες ἦρθαν κακὴν-κακῶς στὴν Ἑλλάδα, οἱ περισσότεροι ἐξ αὐτῶν χωρὶς χρήματα, δίχως δευτέραν ἀλλαξὰν σώβρακα, δίχως τροφή, δίχως σπίτι, τί ποιὸ εὔκολο γιὰ τοὺς ἐγκεφάλους τοῦ ΚΚΕ νὰ στρέψουν τὸν προσφυγικὸν ἑλληνισμὸν ἐνάντια στὸν ἑλλαδικὸν ἑλληνισμόν, τὸν ὁποῖον ἀνέκαθεν παρουσιάζαν ὡς τὴν αἰτία ὅλων τῶν δεινῶν τῶν προσφύγων. Κανεὶς ὅμως ἀπὸ τὰ τσιράκια τοῦ Μπεναρόγια καὶ τοῦ Βεντούρα δὲν ἐξήγησε στὴν προσφυγιὰ α) ὅτι ὁ πόλεμος τοῦ '22 ἦταν ἐθνικοαπελευθερωτικός (ὅπως ὁ Μακεδονικὸς ποὺ ἀπελευθέρωσε Μακεδονία καὶ Θράκη καὶ ἀνάσανε ἡ Βόρειος Ἑλλάς), ἀνεξαρτήτως τῆς ἀτυχοῦς ἐκβάσεώς του καὶ β) ὅπως οἱ περισσότεροι πρόσφυγες ἦρθαν πάμφτωχοι σὲ Ἀθήνα, Πειραιᾶ καὶ Θεσσαλονίκη, τὸ ἴδιο φτωχοὶ (ἀλλὰ ὄχι κυνηγημένοι) ἦρθαν στὰ μεγάλα ἀστικὰ κέντρα καὶ οἱ Ἑλλαδίτες ἀπὸ κάθε γωνιὰ τῆς ἑλλαδικῆς ἐπαρχίας κατὰ τὴν πρώτην περίοδον τῆς μεγάλης ἀστυφιλίας. Μάλιστα, σὲ σχέσιν μὲ τοὺς πρόσφυγες ποὺ σὲ βάθος δεκαετιῶν ἔλαβαν -καὶ δικαιολογημένως- ἐνίσχυσιν ἀπὸ τὸ κράτος (παροχὴ δωρεὰν κατοικίας, παροχὴν οἰκοπέδων, κλπ) οἱ Ἑλλαδίτες ἐσωτερικοὶ μετανάστες δὲν πῆραν τίποτε ἀπὸ τὸ ἑλλαδικὸν κράτος. Μία ματιὰ στὴν Δραπετσώνα καὶ στὰ Κερατσινιώτικα Ταμπούρια ἀποδεικνύει τοῦ λόγου τὸ ἀληθές.
      Διόλου τυχαίως σὲ μέρη ποὺ δὲν ἐγκατεστάθησαν μεγάλες μάζες ἀπὸ πρόσφυγες ἢ σὲ περιοχὲς μὲ ἰσχνὴ παρουσίαν τεκτόνων (ὅπως τὰ Ἑπτάνησα), τὸ ΚΚΕ ἦταν καὶ εἶναι ἀνύπαρκτο (Πελοπόννησος, Στερεὰ Ἑλλάς, Ἤπειρος, Μακεδονία, Κυκλάδες). Αὐτὸς ὁ κόσμος ποὺ παραμυθιάστηκε ἀπὸ τὸ ΚΚΕ, ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τὴν νέα ἀριστερὰ στὸ κατόπιν, δὲν ἀνήκει οὔτε στοὺς Μπεναρόγιες, οὔτε στὸν Μάρξ, οὔτε στὴν πάλη (ἑλληνορωμαϊκή, ἐλευθέρα ἢ κάτς;) τῶν τάξεων. Ὁ κόσμος αὐτὸς ἀνήκει στὴν Ἑλλάδα καὶ βῆμα-βῆμα θὰ τὸν ξανακάνουμε νὰ νιώσῃ πάλι Ἕλληνας. Δὲν τὸν χαρίζουμε στὴν ἀριστερά. Ὅσο γιὰ τοὺς ΚΚέδες ποὺ τρῶνε τὶς ἐπιχορηγήσεις, αὐτοὶ εἶναι ὑπάλληλοι τοῦ δικοῦ σας συστήματος (βλέπε ΚΝΑΤ καὶ «περιφρούρησιν τῆς Βουλῆς τὸ 2011). Αὐτοὺς σᾶς τοὺς χαρίζουμε. Σὲ 10 χρόνια ἀπὸ τώρα, τὸ ΚΚΕ θὰ εἶναι κόμμα τοῦ 1.5% καὶ θὰ τὸ στηρίζουν οἱ κάθε ὁλκῆς Πουλικογιάννηδες καὶ Κουτσουμπαῖοι, δηλαδὴ τὰ κρατικοδίαιτα παιδιὰ τοῦ κομματικοῦ σωλήνα τοῦ ΚΚΕ, οἱ τραμποῦκοι του δηλαδὴ καὶ οἱ συνδικάλες του. Ἴσως νὰ μὴν ὑπῆρχε κανένα πρόβλημα μὲ τὸ ΚΚΕ ἂν ἦταν «Ἑλληνικὸ Κομμουνιστικὸ Κόμμα». Ἡ ἡγεσία του καὶ οἱ πρῶτοι του πιστοὶ ἐπέλεξαν σκοπίμως νὰ τὸ ὀνομάσουν «Κομμουνιστικὸν Κόμμα Ἑλλάδος», καταστώντας σαφὲς ὅτι τὸ «Ἑλλάδος» εἶναι γεωγραφικὸς προσδιορισμὸς στὴν ἔννοια «κομμουνιστικὸν» ἡ ὁποία νοηματικῶς σαφῶς καὶ ὑπερισχύει.

      Delete
    2. σημείωσις/διόρθωσις: τὰ Ἑπτάνησα εἶναι γεωγραφικὴ περιοχὴ μὲ ὑψηλὰ ποσοστὰ τοῦ ΚΚΕ καὶ πανίσχυρον τεκτονικὴν παράδοσιν.

      Delete
  31. Ο Γιαννόπουλος ; Αυτόν τον πνευματικά και ψυχικά ανισόρροπο θεωρείτε πατριάρχη του ελληνικού εθνκισμού; Αυτός που αυτοκτόνησε δεν είναι; Την τέφρα διάλεξε αυτός όπως και ο άλλος. Τι γίνεται ρε εσείς με εσάς; Όλοι αυτοί που έχετε για είδωλα αυτοκτονούν. Τυχαίο άραγε; Δε νομίζω.

    ReplyDelete
  32. Ὅποιος καὶ νὰ εἶσαι Ε.Μ. θὰ ἔπρεπε νὰ ντρέπεσαι ποὺ τὰ βάζῃς μὲ ἕνα σύμβολο τοῦ ἑλληνισμοῦ, τὸν Περικλῆ Γιαννόπουλο, ὁ ὁποῖος εἶναι ὑπεράνω κομμάτων καὶ ἰδεολογιῶν, ποὺ τὴν ποιητική του καθαρεύουσα καὶ τὰ ἔξοχα γραπτά του θὰ τιμοῦν γιὰ πάντα τὴν χώρα μας, ὁ ὁποῖος ἐπέλεξε τὴν ἑλληνικὴ γαλανόλευκη θάλασσα γιὰ νὰ πλαγιάσῃ τὰ ὄνειρα τοῦ γένους μας. Ὁ τρόπος μὲ τὸν ὁποῖο ἐκφράζεσαι εἶναι καθαρὰ προβοκατορικός.
    Κρῖμα! Δημήτρης Κιτσίκης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δικαίωμά σας να έχετε για είδωλα ανθρώπους που έχουν σπουδάσει ιατρική και αυτοκτονούν στα σαράντα τους. Ευχαριστώ δε θα πάρω! Εσείς μπορείτε να τους δείχνετε αυτο΄ςυ για πρότυπα ώστε να αυτοκτονούν από τα 35 τους και αν ξεπεράσουν τον Γιαννόπουλο και τον Χίτλερ!

      Delete
    2. Ἀπὸ τὴν ζωὴν καὶ τὸ ἔργο τοῦ Γιαννοπούλου, ἐσεῖς κρατᾶτε ἐπιλεκτικῶς τὴν αὐτοκτονίαν του καὶ ἀγνοεῖται σκοπίμως τὸ πνευματικό του ἔργο. Κρίμα. Δὲν σᾶς εἶπε κανεὶς νὰ πάρετε οὔτε καὶ νὰ αὐτοκτονήσετε ὅπως ἐκεῖνος. Κανεὶς λογικὸς ἄνθρωπος δὲν ἐπιδιώκει τὴν αὐτοκτονία. Θὰ πρέπει νὰ συντρέχουν κάποιοι λόγοι γιὰ νὰ φτάσῃ κάποιος στὴν αὐτοχειρία. Ἐσεῖς οὔτε αὐτοὺς τοὺς λόγους ἐξετάσατε, ἀλλὰ οὔτε καὶ τὴν ποιότητα τοῦ ἔργου τοῦ σπουδαίου αὐτοῦ Ἕλληνος. Ἐσεῖς χάνετε.

      Delete
    3. ἀγνοεῖτε καὶ ὄχι ἀγνοεῖται

      Delete
    4. "Κανεὶς λογικὸς ἄνθρωπος δὲν ἐπιδιώκει τὴν αὐτοκτονία."

      Έτσι μπράβο.

      Και ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι παρακαλώ; Από πλούσια οικογένεια ήταν και δε του έλειπε τίποτα. Σπούδασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είχε τα πάντα. Τι του έλειπε;

      Delete
    5. Σημείωση : Και ο Γκαίμπλες προτίμησε την τέφρα. Από Wikipedia

      "..... Την επομένη της αυτοκτονίας του Χίτλερ και της συζύγου του, την 1η Μαΐου, η Μάγδα φονεύει τα παιδιά τους με δηλητήριο στον ύπνο τους και στη συνέχεια ανεβαίνουν και οι δύο στον κήπο της Καγκελαρίας, όπου ο Hauptsturmführer των SS Γκίντερ Σβέγκερμαν (Günther Schwägermann) τους εκτελεί με περίστροφο. Οι άνδρες της φρουράς αποπειρώνται να αποτεφρώσουν τις σορούς. Η βενζίνη που διαθέτουν, όμως, είναι σε ανεπαρκή ποσότητα για κάτι τέτοιο. Οι σοροί καίγονται, αλλά όχι μέχρις αδυναμίας αναγνωρίσεως. Οι Σοβιετικοί θα βρουν τα σώματα και θα τα αναγνωρίσουν - παίρνοντας και τις σχετικές φωτογραφίες."

      Delete
    6. Ἐγὼ μιλῶ γιὰ τὸν Περικλῆ Γιαννόπουλο κι ἐσεῖς μοῦ μιλᾶτε γιὰ τοὺς Γερμαναράδες. Χεσμένους τοὺς ἔχω. Μονίμως ἀποπροσανατολίζετε τὴν συζήτησιν σὲ κήρυγμα κατὰ τοῦ Λαϊκοῦ Συνδέσμου.

      Καὶ ὁ Σωκράτης, παρὰ τὴν παρότρυνσιν μαθητῶν του νὰ διαφύγῃ τῆς ποινῆς, προετίμησε καὶ μέσῳ τῆς ἀπολογίας του καὶ μέσῳ τῆς (μὴ) ἐφικτῆς διαφυγῆς του ἀπὸ τὴν φυλακήν, νὰ χάσῃ τὴν ζωή του. Στὰ μάτια ἑνὸς «φυσιολογικοῦ» ἀνθρώπου αὐτὸ φαντάζει ὡς καθαρὰ αὐτοκτονία.
      Δὲν γνωρίζω γιὰ ποιοὺς λόγους ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος ἔφτασε στὴν αὐτοχειρία. Πολλὲς φορές, ἐξαιρετικῶς εὐφυεῖς ἄνθρωποι, δυστυχῶς, καταλήγουν στὴν αὐτοχειρία. Ἴσως ἡ ἀσυνήθιστος πνευματική των ποιότητα νὰ τοὺς ὁδηγῇ σὲ ἀδιέξοδο. Ἴσως τὸ ἀδιέξοδον νὰ ὀφείλεται στὴν ἔλλειψιν πίστεως στὸν Θεό. Αὐτὸ ὅμως δὲν σημαίνει ὅτι ἡ διδασκαλία του καὶ τὸ πέρασμά του ἀπὸ τὴν ζωὴ ἔβλαψαν ἄλλους ἀνθρωπους. Τουναντίον, ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος ὑπῆρξε σπουδαῖος διανοητής καὶ θερμότατος πατριώτης. Τὸ ὅτι αὐτοκτόνησε δὲν σημαίνει ὅτι γιὰ κάθε ἐθνικιστὴ ἡ αὐτοκτονία εἶναι αὐτοσκοπός, γιὰ ὄνομα τοῦ Θεοῦ.

      Delete
    7. Εντάξει τότε.

      Μόνο μια μεγάλη λεπτομέρεια. Ο Σωκράτης δεν αυτοκτόνησε. Ο Σωκράτης υπάκουσε στο νόμο σαν νομοταγής πολίτης που σέβεται πάνω από όλα τον νόμο με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Είναι σαν να έρθουν τώρα να μου κάνουν έξωση και εγώ να υπακούσω. Έτσι και ο Σωκράτης υπάκουσε στο νόμο , ασχέτως αν τον αδικούσε προσωπικώς , γιατί πίστευε ότι οι νόμοι κάνουν πάντα και μόνο καλό σε μια κοινωνία και γιατί πάντα μετράει το κοινωνικό συλλογικό καλό παρά το ατομικό. Δεν έχει σχέση αν ο νόμος τον αδικούσε. Έχει σχέση ότι ο νόμος πρέπει να τηρείται κατά γράμμα και σε όλους. Αυτό δείχνει το παράδειγμα του Σωκράτη. Μόνο που αυτό το καθόρισε ο ίδιος ο Σωκράτης ιδεολογικά με τις ενέργειές του. Δηλαδή δεν δραπέτευσε ετσιθελικά. Ή αλλιώς με άλλα λόγια , ο ίδιος θα μπορούσε να υπερβεί το νόμο αν ήθελε. Αυτό σημαίνει ότι ο νόμος έχει μια ισχύ περιορισμένη και δεν μπορεί από μόνος του να καθορίσει κοινωνικά θέματα αν δεν υπάρχει η αυτογνωσία και η αυτοκριτική των πολιτών.

      Καμία σχέση ο Σωκράτης με τον Γιαννόπουλο λοιπόν.

      Delete
    8. Ἐγὼ δὲν εἶπα ὅτι τὸ κίνητρο πρὸς τὴν αὐτοχειρία τῶν δύο ἀνδρῶν ἦταν τὸ ἴδιο. Λυποῦμαι, ἀλλὰ ὁ Σωκράτης αὐτοκτόνησε. Αὐτοκτόνησε, διότι εἶχε τὴν ἐπιλογὴ νὰ ζήσῃ καὶ τὴν ἀπέρριψε. Ὁ Σωκράτης ἐπέλεξε τὸν θάνατον, γιὰ τοὺς δικούς του λόγους. Τὸ ἂν αὐτοὶ οἱ λόγοι ἦταν λόγοι τιμῆς, ἀξιοπρεπείας ἢ κάτι ἄλλο, δὲν σημαίνει ὅτι τὸν Σωκράτη «τὸν φάγανε». Ὁ Σωκράτης βάδισε πρὸς τὸν θάνατον. Ὅπως καὶ ὁ Ἰησούς, ὁ ὁποῖος ἐνῶ εἶχε ὅλη τὴν θεϊκὴν ἰσχὺν νὰ συντρίψῃ ὅσους τὸν βασάνισαν καὶ ἐλοιδόρησαν βάδισε εἰς τὸν θάνατον γιὰ νὰ ἀναστηθῇ. Δυστυχῶς, ὁ θάνατος τοῦ Γιαννοπούλου τυλίγεται ἀπὸ μεγάλο πέπλο μυστηρίου καὶ τὸ μόνον ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ κάνῃ κάποιος γι' αὐτὸν εἶναι μόνον εἰκασίες.

      Delete
    9. Και ο Ιησούς και ο Σωκράτης υπάκουσαν στο νόμο , ασχέτως αν θα τους αδικούσε ή όχι , ασχέτως από το εάν θα πέθαιναν ή όχι , ασχέτως από το δικό τους καλό. Προσπαθήστε να το κατανοήσετε όσο μπορείτε. Πάνω από όλα μετράνε οι νόμοι σε μια κοινωνία.

      Delete
  33. Ἐθνικιστής ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος... τί ἄλλο θά ἀκούσουμε...Ὑψίστη ὕβρις πρός τόν Περικλῆ Γιαννόπουλο εἶναι ἡ καπήλευσίς του ἀπό τόν χρυσαυγίτικο ἀνθελληνικό ἀχταρμᾶ...Ἀηδία ἔχει καταντήσει...

    Προσωπικά συμμερίζομαι τήν θέση τοῦ Νῖτσε, νά φιλοσοφοῦμε δηλαδή κρατῶντας ἕνα σφυρί ( γιά νά γκρεμίζουμε τά εἴδωλα). Δηλαδή ἄν τά σύμβολα - εἴδωλα μᾶς ἐμποδίζουν νά σκεφτοῦμε καί νά κατανοήσουμε τόν κόσμο, τότε ναί χρειάζονται γκρέμισμα. Ἐξ ἄλλου οἱ χρυσαυγῖτες δέν χρειάζονται ἄλλα σύμβολα. Ἔχουν τήν ἀρχαιοελληνική σβάστικα ὅπως καί οἱ οὐκρανοί τοῦ Κιέβου .χεχε...

    Ἄν ἡ σκέψη τῶν Ε,Μ ἐμποδίζεται ἀπό τόν Γιαννόπουλο καλά κάνει καί τόν γκρεμίζει. Ἔχω ἀντίθετη ἄποψη, προσωπικά ὁ Γιαννόπουλος μέ βοηθάει στήν σκέψη - καί ὄχι μόνον ὁ Γιαννόπουλος - αὐτό δέν σημαίνει ὅμως ὅτι εἶναι γιά προσκύνημα...

    Ἀντί συστάσεων πρός τά Ε.Μ., - ὁ ὁποῖος ἐκφράζει μιά κριτική πρός τόν Γιαννόπουλο καί τίποτε ἄλλο, κριτική καί χαρακτηρισμούς μέ τούς ὁποίους καί προφανῶς διαφωνῶ, πρᾶγμα τό ὁποῖο πιστοποιεῖται ἀπό τό ἱστόλόγιό μου - θά ἔπρεπε νά προηγεῖται καί νά καταδικάζεται σαφῶς, ἀπεριφράστως καί κατηγορηματικῶς ἡ χρυσαυγίτικη καπηλεία...Στήν περίπτωση ὅμως χρυσαυγιτῶν προκρίνονται τά μισόλογα καί τό φιλικό χτύπημα στήν πλάτη...

    Πρός ἐθνικιστές γιαλαντζί κάι μή...ἄντε γειά σας...ξεδῶστε τώρα κάντε παιχνίδι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εδώ βγάλανε εθνικιστή τον Πανούση. Όποιος πει έστω μισή φράση που τους βολεύει , χρησιμοποιούν την κοπτοραπτική μέθοδο , την απομονώνουν και έδεσε το γλυκό. Δε παίζονται οι τύποι. Πραγματικοί απόγονοι του Γκαίμπελς και της ναζιστικής προπαγάνδας. Και το κάνουν καλά. Σε αυτό τους παραδέχομαι. Είναι πολύ δύσκολο αν κάποιος δεν έχει αυξημένη κριτική σκέψη να τους πάρει χαμπάρι.

      Delete
    2. Δὲν νομίζω ὅτι ὑπάρχει ὑποστηρικτὴς τοῦ Λαϊκοῦ Συνδέσμου ἢ ἔστω κάποιος ἐθνικιστὴς ποὺ νὰ θεωρῇ τὸν Τζίμη Πανούση ἐθνικιστή. Ἐκτὸς ἂν ἀναφερόμαστε στὸν Πανούση τὸν ὑπουργό, ὁπότε ἐκεῖ γελοῦν καὶ οἱ ἀπανταχοῦ ρέγγες. Ἃς μᾶς πῇ κάποιος λοιπόν, ποιὸ μέλος τοῦ ΛΣ ἢ ἐπιφανὴς ἐθνικιστὴς ἔβγαλε τὸν Πανούση ἐθνικιστική. Τὰ παραπάνω καταντοῦν φαιδρότητες. Κι ἐκεῖ, πάλι παρούσα ἡ μικρότητα. Σὲ κάθε ἀναφορὰ περὶ τὸν ΛΣ δὲν λείπουν καὶ τὰ σχόλια τύπου «Γκαίμπελς», «ἔτσι ἔκανε ὁ Χίτλερ», «σβάστιγκες» καὶ τὰ σχετικὰ μὲ τὸν κακὸ λύκο ποὺ πᾶει νὰ κολατσίσῃ μὲ τὰ τρία γουρουνάκια.

      Γιὰ τὸ ξεβράκωμα τῶν σαθρῶν ἐπιχειρημάτων γιὰ τὴν «ἐπίθεσιν Γερμενῆ», δὲν βλέπω ἀντεπιχειρήματα. Μόνο λάσπη. Ἂς εἶναι. Κάποια στιγμὴ θὰ σᾶς τελειώσει κι αὐτή.

      Delete
    3. Για να καταλάβεις Ζαρατούστρα πως λειτουργούν και πόσο οργανωμένοι είναι. Βάζουν άτομα υπεύθυνα για τα ιντερνετικά μέσα για να κάνουν μαζική προπαγάνδα. Αυτό που σου λέω είναι σίγουρο. Το γνωρίζω. Για παράδειγμα ανεβαίνει μία είδηση ενάντια στη χρυσή αυγή στα μέσα και αυτοί βάζουν άτομα που κάτω στα σχόλια διαστρεβλώνουν την είδηση πάντα ως προς το συμφέρον της χρυσής αυγής. Επειδή οι νεοέλληνες είναι αδιάβαστοι και δεν έχουν διαβάσει ούτε στο ελάχιστο την επιστημονική ανάλυση του Αριστοτέλη στη λογική και στα σοφίσματα , αλλά και άλλων σύγχρονων επιστημόνων , το αποτέλεσμα τους δικαιώνει και είναι κατά μεγάλο ποσοστό υπέρ τους. Το ίδιο κάνουν και σε άλλους διαδικτυακούς τόπους όπως το facebook.

      Delete
    4. Έτσι προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη , αποπροσανατολίζοντας , ταυτοχρόνως γνωρίζοντας βεβαίως ότι πολλοί νέοι άνθρωποι στρέφονται πλέον μαζικά στους υπολογιστές ή τα λάπτοπ παρά στις τηλεοράσεις στις οποίες στρέφονται οι γέροντες και έτσι ποντάρουν σε αυτό.

      Γνωρίζουν επίσης και ποτνάρουν σε αυτό βεβαίως , ότι κανείς δε θα είναι τόσο "βλάκας" όσο εγώ , για να κάτσει να σπαταλήσει το χρόνο του για να τους ανατρέψει τα γενικώς λογικοφανή και αληθοφανή τους επιχειρήματα. Έτσι δεν υπάρχει ανταπάντηση και νιώθουν ότι βγαίνουν κερδισμένοι . Και σε αυτόν τον τομέα τους βγάζω το καπέλο , γιατί η προπαγάνδα τους έχει επιτυχία.

      Delete
  34. Δὲν πειράζει κύριε Ζαρατούστρα, ξύδι. Στὴν τελικὴ εἴτε ἡ ἄποψις τοῦ κου Κιτσίκη εἶναι φιλικὴ εἴτε ὄχι πρὸς τὸ ἔργον καὶ τὸν βίον τοῦ Περικλέους Γιαννουπούλου, ἡ δική μας ἄποψιν περὶ τοῦ μεγάλου αὐτοῦ ἀνδρὸς δὲν ἀλλάζει.
    Σιγὰ τώρα νὰ μὴν βγάλουμε καὶ τὸν Περικλῆ Γιαννόπουλον Βενιζελικόν, «δημοκρατικὸν» ἢ «ἀλληλέγγυον». Γιὰ ἐμᾶς τοὺς Ἕλληνες ἐθνικιστές, εἴτε στηρίζουμε τὸν Λαϊκὸν Σύνδεσμον εἴτε ὄχι, ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος εἶναι ἕνας μεγάλος διανοητὴς ποὺ ἀποτελεῖ φωτεινὸν παράδειγμα μελετητοῦ τοῦ ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ καὶ αὐθεντικοῦ ἑλληνικοῦ τρόπου ζωῆς. Οὔτε τὸν καπηλευόμαστε, οὔτε τὸν προσκυνοῦμε ὅπως ἡ ἀριστερὰ ὑμνεῖ, προσκυνεῖ καὶ δοξάζει τοὺς Μάρξ, Ἔγκελς, Γκε Βάρα καὶ τώρα τελευταίως τὸν ἑσμὸν τῆς Σχολῆς τῆς Φραγκφούρτης. Σὲ κάθε ἐργάτη τοῦ ἑλληνικοῦ πνεύματος καὶ σὲ κάθε γνήσιον πατριώτη ἀνεξαρτήτως κομματικῆς τοποθετήσεως ἐγὼ προσωπικῶς ἀποτίνω φόρον τιμῆς, εἴτε λέγεται Γιαννόπουλος, εἴτε Κοσμᾶς Αἰτωλός, εἴτε Παπαδιαμάντης, εἴτε Μεταξᾶς, εἴτε ἀκόμη Δημήτρης Χριστούλας, τοῦ ὁποίου τὸν θάνατον οἰκειοποιήθηκε σύμπασα ἡ ἀριστεράτζα.

    Αὐτὸ ποὺ διαφοροποιεῖ τοὺς αὐθεντικοὺς ἐθνικιστὲς ἀπὸ τοὺς ἀριστεροὺς συνομιλητές των, εἶναι τὸ διαλογικὸ ἦθος καὶ ἡ ἀναγνώρισις τῆς ἀξίας τοῦ «ἀντιπάλου». Γιὰ τὸν κον Ἔνοχο ὁ μέγιστος Περικλῆς Γιαννόπουλος περιγράφεται ὡς ἑξῆς:

    «…αυτόν τον πνευματικά και ψυχικά ανισόρροπο θεωρείτε πατριάρχη του ελληνικού εθνκισμού; Αυτός που αυτοκτόνησε δεν είναι; »

    Γιὰ 'μένα, ὅπως καὶ γιὰ τοὺς περισσότερους ἐθνικιστές, ὁ ἀριστερὸς Δημήτρης Χριστούλας ποὺ μαρτύρησε δὲν ἦταν ἕνας ἀνισόρροπος ποὺ αὐτοκτόνησε. Ἦταν ἕνας λαμπρὸς ἄνθρωπος ποὺ ἄφησε μὲ τὸ ἡρωϊκό του παράδειγμα παρακαταθήκη ἀνεκτιμήτου ἀξίας γιὰ τὴν ἀπελευθέρωσιν τῆς πατρίδος μας.

    «Πιστεύω πὼς οἱ νέοι χωρὶς μέλλον, κάποια μέρα θὰ πάρουν τὰ ὅπλα καὶ στὴν Πλατεία Συντάγματος θὰ κρεμάσουν ἀνάποδα τοὺς ἐθνικοὺς προδότες ὅπως ἔκαναν τὸ 1945 οἱ Ἰταλοὶ στὸν Μουσολίνι.»

    Ὁ Δημήτρης Χριστούλας ἔκανε λόγον στὴν πολιτικήν του διαθήκη γιὰ ἐθνικοὺς προδότες καὶ ὄχι γιὰ προδότες τῆς «λαϊκῆς τάξεως καὶ τοῦ προλεταριάτου». Τὸ ἂν ἀνῆκε ἢ ὄχι στὸν σύριζα ἢ σὲ ἄλλο κόμμα τῆς ἀριστερᾶς δὲν τὸ γνωρίζω. Ἐνδεχομένως νὰ ἦταν ἀνένταχτος. Μπορεῖ καὶ νὰ μὴν ἦταν. Αὐτὸ ποὺ γνωρίζω 1000% εἶναι ὅτι ἡ ἀριστερὰ μὲ τὰ χαϊμαλιά, τὸ γλιτσιασμένο μαλλὶ καὶ τοὺς μπάφους, βεβήλωσε τὴν μνήμην του προσπαθῶντας νὰ οἰκειοποιηθῇ τὸν μεγαλειώδη θάνατό του καὶ νὰ ἀλλάξῃ τὸ νόημα τῶν λόγων καὶ τῶν ἔργων του.

    Ἀναρωτῶμαι ἐπίσης, ἂν ὁ Μιχαλολιάκος ἢ ὁποιοσδήποτε μὴ χρυσαυγίτης ἐθνικιστὴς ἔλεγε «νὰ κρεμάσουμε ἀνάποδα τοὺς προδότες καὶ νὰ πάρουμε τὰ καλάσνικοφ» τί λάσπη, χλεύη, εἰσαγγελικὲς κλήσεις καὶ μίσος θὰ εἰσέπραττε ἀπὸ τὴν κοινωνία τῆς ἀριστερᾶς καὶ τῆς προόδου καὶ τὴν παραδικαστικὴ παράγκα Μπάμπη, Παναθηναϊκάκια καὶ ρημαδαίων.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δε θεωρώ ιδεολογικό μου αντίπαλο κανέναν. Αυτή είναι η κρίση μου για τον Γιαννόπουλο τον οποίο καπηλεύεστε. Εγώ απλώς κατατάσσω τον εαυτό μου στη δεξιά παράταξη σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που έχω. Δηλαδή συντηρητικός , νομοταγής και ατομοκεντρικός. Εσείς αυτή τη στιγμή μιλάτε μάλλον με κάποιο φάντασμα όχι με εμένα , επομένως μη περιμένετε και σοβαρές απαντήσεις σε άστοχες τοποθετήσεις.

      Delete
    2. Δὲν κατενόησα, ἂν ἐσεῖς αὐτοπροβάλλεστε ὡς νομοταγὴς ἀπὸ ποῦ καὶ ὡς ποῦ γνωρίζετε ἂν ἐγὼ εἶμαι λιγότερο συντηρητικὸς ἢ νομοταγὴς ἀπὸ ἐσᾶς;

      Πάλι ὑπεκφεύγετε. Τὸν Περικλῆ Γιαννόπουλο δὲν τὸν καπηλεύθηκε κανείς μας, ὅπως καὶ δὲν τὸν θεοποίησε. Ἐμεῖς δὲν εἴμαστε σὰν ἐσᾶς ποὺ βγάζετε τὸν Τσὲ Γκεβάρα σὲ μπλουζάκια καὶ ἀναπτῆρες. Ἐμεῖς ἁπλῶς τιμοῦμε κάθε Ἕλληνα ποὺ ἀγωνίζεται γιὰ τὸ γένος του, τὸν πολιτισμόν του καὶ τὸν Θεόν του.

      Delete
    3. http://2.bp.blogspot.com/-IFn0N7wLgXY/U6aitWerCeI/AAAAAAAAMK0/fZNajxFtyYg/s1600/264357_476251189063742_1657175070_n.jpg

      Το εξώφυλλο του περιοδικού "Έλληνας Εργάτης" το οποίο εξέφραζε την εποχή εκείνη την αριστερή πτέρυγα του κόμματος της "Χρυσής Αυγής"

      Delete
    4. http://1.bp.blogspot.com/-8QqrJGWVGQw/T6BVJjuvEoI/AAAAAAAATU4/_QSj1b79irc/s400/Picture3+009.jpg

      Εργατικό ναζιστικό κόμμα;

      Delete
    5. Ἀπὸ τὶς διάφορες προσωπικότητες ποὺ ὑπηρετῆσαν τὸν κομμουνισμόν, ἀναμφιβόλως ὁ Τσὲ Γκεβάρα εἶναι ἡ πιὸ αὐθεντικὴ καὶ ἔντιμος. Σεβασμὸς καὶ κῦδος σὲ κάθε ἄνθρωπο ποὺ προσφέρει τὴν ζωήν του γιὰ τὶς ἰδέες του. Ἂν καὶ δὲν γνωρίζω περὶ ἀριστερᾶς ἢ δεξιᾶς πτέρυγας στὸν ΛΣ καὶ μάλιστα τὰ πρῶτα ἔτη τῆς λειτουργίας του, ἠ ἀπόδοσις κάποιου εἴδους τιμῆς σὲ ἀξιοπρεπεῖς ἀνθρώπους ἀντιπάλου σχολῆς σκέψεως δὲν νομίζω ὅτι εἶναι κακὸ ἢ μεμπτὸν πράγμα. Βεβαίως, ἂν ἐγνώριζαν οἱ ἀριστεροὶ τὶς διατυπωμένες ἀπόψεις τοῦ Τσὲ Γκεβάρα περὶ ὁμοφυλοφίλων καὶ ἀραπάδων, ἴσως νὰ μὴν τὸν ἔκαναν «ἐπαναστατικὸν» μπλουζάκι, ἀλλὰ νὰ τὸν κατέτασσαν αὐτομάτως στοὺς φασιστές.

      Delete
  35. Νὰ καὶ μία ἐρώτησις μὲ μπόλικον ζωμό:

    Τάδε ἐρώτησε Κωνσταντής:

    «Ὁ οἰκονομολόγος Πὼλ Κροῦγκμαν λέει

    "Η πολιτική της Γερμανίας είναι αναμφίβολα υπέρ του Grexit. Οι επιπτώσεις της [πολιτικῆς αὐτῆς τὴν καθιστοῦν ἐπίσης ] μια πολιτική υπέρ της Χρυσής Αυγής". (tvxs)

    Ἀντίθετα ὁ Γ.Δελαστίκ λέει ὄτι ἡ Γερμανία δὲν θέλει grexit αλλά ὑποταγὴ μέσω τῆς ἀπειλῆς του (ράδιο Κρήτη 984)

    Τέλος ὁ Τ.Φωτόπουλος λέει " [...] παράδειγμα [δουλείας] είναι αυτό του Ελληνικού λαού που σήμερα είναι ευτυχισμένος επειδή τα αφεντικά του πετούν κάποια "κόκκαλα" σε αυτόν, (μέσω του προοδευτικού επιστάτη τους) τα οποία πριν τέσσερα χρόνια δεν θα γύρναγε ούτε καν να τα κοιτάξει". (στὴν ίστοσελίδα του).

    Ποιός ἔχει δίκιο ;»

    Θὰ ἤθελα νὰ γνωρίζῳ πότε εἰπώθηκαν τὰ ἀνωτέρω. Μὲ τὴν παραδοχὴν ὅτι εἶναι πρόσφατες δηλώσεις λέω τὰ ἑξῆς: ἡ Γερμανία τοῦ 2011 ἔτρεμε τὴν ἐπιστροφὴν τῆς Ἑλλάδος στὴν δραχμή. Τώρα εἶναι καλλίτερα προετοιμασμένη, ἂν καὶ πάλι τρωτή. Διότι ἂν τυχὸν ἐγκαταλείψῃ ἡ Ἑλλὰς τὸ €, ἡ ἑπομένη χώρα ποὺ θὰ τὸ πράξει δὲν θὰ εἶναι ἡ Ἰσπανία, ἡ Πορτογαλία ἢ ἡ Ἰρλανδία (οἱ χῶρες δηλαδὴ ποὺ ὑπέστησαν τὶς «εὐεργεσίες» μνημονίων), ἀλλὰ ἡ Ἰταλία καὶ ἡ Γαλλία. Δεδομένου τοῦ βεληνεκοῦς τῆς ἰταλικῆς βιομηχανίας καὶ οἰκονομίας, ἀποχώρησίς της ἀπὸ τὸ € θὰ φέρει μεγάλες ἀλλαγές.

    Νομίζω ὅτι ὁ Κρούγκμαν δὲν ἔχει δίκαιο. Ἡ Γερμανία μπορεῖ νὰ «σουτάρῃ» ὅτι ὥρα θέλει τὴν Ἑλλάδα ἀπὸ τὴν €ζώνη καὶ νὰ δείξῃ στὶς ἄλλες πειθήνιες χῶρες-μέλη τοῦ € ὅτι «ἐσεῖς κύριοι δὲν εἶστε ξευτίλες, ὅπως τὸ Ἑλλάντα». Ἂν ἤθελαν νὰ μᾶς διώξουν, ἂν τοὺς συνέφερε νὰ τὸ κάνουν, θὰ τὸ εἶχαν πράξει πρὸ πολλοῦ, τὸ 2007, τὸ 2009, τὸ 2011, τὸ 2014.

    Ἐκτιμῶ ὅτι σὲ σχέσιν μὲ τοὺς τρεὶς ὁ Φωτόπουλος εἶπε τὴν μεγαλυτέραν ἀλήθειαν. Αὐτὸ ποὺ ὑποστηρίζει ὁ Δελαστὶκ ἰσχύει μόνο γιὰ τὸν ραγιὰ Ἕλληνα. Ἡ €λαγνεία εἶναι σχεδὸν ἄγνωστος ἔννοια στὴν Ἰβηρικὴ καὶ γενικῶς στὶς χῶρες ποὺ ἀντιμετωπίζονται ὡς χοῖροι (PIIGS) ἀπὸ τὴν διεθνῆ τραπεζικὴν συμμορίαν.

    Κωνσταντῆ ἐπιτέλους κάνεις ὡραῖες ἐρωτήσεις ποὺ δὲν ἀποσκοποῦν σὲ φιλοσοφικὲς φαυλότητες καὶ ἀτέρμονα πλατιάσματα. Ἀντὶ λοιπὸν νὰ βολοδέρνουμε μὲ «παρασκήνια καὶ ἀποδυτήρια», ἐπιτέλους νὰ ἀσχοληθοῦμε καὶ μὲ λίγην μπαλίτσα, τουτ' ἔστιν διπλωματία, γεωπολιτικήν, ἱστορία, οἰκονομία, ἐπιχειρήματα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η Γερμανια δεν υπηρχε ποτε καμια περιπτωση να "σουταρει" την Ελλαδα ακομη και αν δεν ειχε οικονομικο προβλημα.
      Η αποπομπη της Ελλαδας θα την εβαζε αυτοματως στην υπηρεσια των ΗΠΑ η ακομη χειροτερα της Ρωσσιας, πραγμα που η Γερμανια που κατα μια αποψη προσπαθει να γινει ηγετιδα δυναμη στην περιοχη, δεν θα το επετρεπε ποτε.
      Εγω βεβαια δεν πιστευω οτι η Μαρκελ ειναι κατι παραπανω απο υπαλληλος των τραπεζιτων οπως και οι δικοι μας, αλλα οποιος κι αν ειναι αυτος που θελει να γινει αφεντικο της Ευρωπης, δεν θα επιτρεψει στην Ελλαδα να φυγει απο την ΕΕ.
      Ανεξαρτητα απο αυτο και σε μενα φαινεται σωστη η παρατηρηση του Φωτοπουλου,

      Delete
  36. Μη χάσετε σήμερα και κάθε σάββατο με μόλις 3,5 ευρώ με τα Παραπολιτικά την Ιστορία του Ελληνικού έθνους του Κ.Παπαρηγόπολου.

    ReplyDelete
  37. Καποιοι προφανως δυσκολευονται να βγουν απο τα χαρακωματα και να δουν τι σημαινει εθνικισμος.
    Η διεστραμενη σκεψη που καλλιεργειται επι τοσα χρονια εχει αφησει βαθια κουσουρια στους Ελληνες.
    Εθνικιστης ειναι οποιος αγαπαει την πατριδα και το εθνος του και πιστευει οτι αυτος ειναι ο σωστος τροπος για να ζει ο ανθρωπος.
    Βεβαια στην σημερινη Ελλαδα ολοι οι εθνικιστες ειναι "ναζι" γιατι ετσι λεει η αριστερα και με τα μεσα που αφειδως της παρεχει η δεξια εχει σκεπασει καθε αλλη φωνη.
    Οποιος πιστευει (ακουσον ακουσον) οτι οι Ελληνες δεν πρεπει να εξαφανιστουν, βαπτιζεται ναζι και φασιστας εκτος αν ειναι αριστερος και προσεκτικος που μπορει και να την γλυτωσει αν δεν ενοχλει.
    Οσο ας πουμε ο αγαπημενος του Ενοχου, Αδωνις, ηταν εθνικιστης ηταν και φασιστας και του εκαιγαν το μαγαζι καθε μηνα. Μολις πουληθηκε, εγινε υπουργος, κυριος και λαοπροβλητος. Κανενας δεν τον ξαναπε φασιστα. Ουτε και τους ετερους "ανανηψαντες", πρωην "φασιστες" και νυν "ευρωπαιστες".
    Η αληθεια ομως ειναι οτι η αριστερα εχει κατηγορησει για προδοτες, φασιστες, πρακτορες, και δοσιλογους τους παντες. Οταν δε, της τελειωνουν οι εχθροι απο κεκτημενη ταχυτητα ισως, στρεφεται και εναντιον των δικων της, εχοντας βγαλει πρακτορες και προδοτες ολους σχεδον τους ΓΓ του ΚΚΕ.
    Αλλα και σε ολοκληρο τον κοσμο περιεργως οποιος μιλαει για την αναγκη να μην γινουμε κιμας στην κρεατομηχανη της παγκοσμιοποιησης οπως ελεγε και ο Χριστοδουλος που πεθανε μυστηριωδως, απο δυο πρωτογενείς καρκινους, χαρακτηριζεται ναζι ακραιος ακροδεξιος και οτι αλλο.
    Το οτι σημερα δεν υπαρχουν αξιολογοι ανθρωποι στην πρωτη γραμμη της κοινωνιας και αναγκαζομαστε να κανουμε τους Πακηδες και τους Καρολους ΠτΔ, δεν εγινε απο μονο του. Εγινε γιατι ατομα που αντισταθηκαν ειτε εφυγαν νυχτα σαν τον Σαρτζετακη που ο αθεοφοβος οχι μονο δεν ηθελε να κυρωσει νομους εναντια στο συνταγμα αλλα μιλαγε και για αλυτρωτες πατριδες, ειτε ξευτιλιστηκαν σαν τον Θεοδωρακη (τον Μικη εννοω ο αλλος ειναι ξευτιλας απο κουνια) απο τα καναλια γιατι ειχαν δικη τους γνωμη, ειτε πεθαναν με πρωτοφανη τροπο απο δυο πρωτογενεις καρκινους, αφηνοντας τον δρομο ανοικτο για τον τουρκαλβανο Τζερονυμο, που δεν βγαζει αχνα για το ξεπουλημα της πατριδας.
    Επειδη εγινε και μια κουβεντα για "ειδωλα" εννοειται οτι με ολους αυτους ειχα τις ενστασεις μου αλλα δεν μπορω να μην αναγνωρισω οτι ειχαν κυρος και προσωπικοτητα.
    Ετσι η πατριδα εμεινε απροστατευτη, με τους θεσμους να δικαιωνουν απολυτα τον Μηλιωκα "αστα να πανε στο διαολο, καθε καρεκλα και χαχας".
    Και ενω ολα ηταν στρωμενα για το μεγαλο ξεπουλημα, βρεθηκε ανθρωπος να παιξει τον ρολο του εθνικου ηγετη και να τους χαλασει την σουπα.
    Ξαφνικα ολοι τους οι κοποι πηγαιναν χαμενοι.
    Ηταν λοιπον απολυτα φυσικη η συνεχεια. Εκεινο που δεν ειναι φυσικο, ειναι οτι αυτος ο λαος που φανηκε να θελει να ξεφυγει απο τον βρογχο της παγκοσμιοποιησης, ξαφνικα υπεκυψε σε φοβερες και απειλες και δεχτηκε να βλεπει την απιστευτης ανηθικοτητας επιθεση και να μην επαναστατει αλλα να υποκυπτει στους σκευωρους.
    Ηξερα οτι ο ραγιαδισμος εχει αφησει κουσουρια στο λαο μας, οπως ηξερα οτι οι λαοι δεν τα πανε καλα με την ηθικη. Δεν περιμενα ομως τετοια χαλια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι εθνικιστές δεν είναι απαραίτητα ναζί. Απλώς οι χρυσαυγίτες είναι ναζί. Ο ναζισμός είναι η μεφαλύτερη στρέβλωση του εθνικισμού.

      Διαβάζω από το βιβλίο "Ποιος εθνικισμός; Ανάλυση του υγιούς και του παθολογικού εθνικισμού(δηλαδή του εθνικισμού της χρυσής αυγής , συμπληρώνω εγώ)" του Ιωάννη Κ.Χολέβα :

      " Ο Χίλτερ ονειρευόταν να δημιουργήσει ένα κράτος απόλυτα εθνικιστικό , με αποκλεισμό κάθε μη εθνικού στοιχείου(προ πάντων των εβραίων , τους οποίους και εξόντωσε απάνθρωπα) και σοσιαλιστικό (μ΄έναν ιδιόμορφο σοσιαλισμό , ο οποίος υποδούλωσε τον καπιταλισμό , αλλά και τον χρησιμοποίησε). Τα χαρακτητριστικά του κράτους ήταν : ολοκληρωτισμός , σωβινισμός ( θεωρία του περιούσιου έθνους) , η ωμή βία , ο ρατσισμός , ο μιλιταρισμός , ο επεκτατισμός , ο ιμπεριαλισμός , ο αρχηγισμός , η έλλιεψη δισταγμού για ο,τιδήποτε(βλ. μπουνιά Καιδάδα σε παιδάκι κλπ) , με οποιαδήποτε θυσία σε αίμα ( ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ - εδώ βλέπε δολοφονία του Έλληνα Φύσσα από τον Ρουπακιά , και τα διάφορα ντου και πεσίαμτα και συνδικάτα , συμπληρώνω εγώ).

      Και καταλήγει : "Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη και σκαιότερη στρέβλωση του εθνικισμού , οι αντίπαλοι του οποίου θέλουν να τον ταυτίσουν με τον Ναζισμό για τη δημιουργία συγχύσεων"

      Τι λέει δηλαδή ο Ιωάννης Χολέβας εδώ με λίγα λόγια; Λέει αυτά ακριβώς που σας λέω εγώ εδώ και περίπου ένα χρόνο και σφυρίζετε αδιάφορα κι αλόγιστα. Ότι δηλαδή εσείς οι ίδιοι είστε που ταυτίζετε ιδεολογικά τον Ναζισμό με τον (ελληνικό) εθνικισμό , γιατί η πρωταρχική ιδεολογία σας είναι ο γερμανικός ναζισμός και όχι ο εθνικισμός έτσι απλά και αόριστα. Μάλιστα είναι ο ναζισμός στην πιο ακραία και επιθετική του μορφή σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που έχω πολλάκις περιγράψει κι εγώ και όπως τα περιγράφει ο Χολέβας στο βιβλίο του. Όσο κι αν δε το καταλαβαίνετε , μόνο κακό κάνετε αυτή τη στιγμή στον υγιή εθνικισμό , ο οποίος όμως έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει και δεν υπήρχε στην Ελλάδα.

      Delete
    2. Επίσης δεν υπάρχει αυτό που λες. Τα περισσότερα είναι κλασικές ναζιστικές θεωρίες συνομωσιολογίας. Δεν εξαφανίζεται το έθνος από την παγκοσμιοποίηση. Η παγκοσμιοποίηση έχω ξαναπεί ότι είναι ένα φυσικό γεγονος και δεν είναι στημμένο ούτε απαραίτητα κακό. Ένας λόγος για μετανάστευση πληθυσμών π.χ. είναι οι διάφοροι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή. Καμία χώρα δεν είναι μόνη της. Όλες αλληλοεξαρτιούνται μεταξύ τους.

      "Οσο ας πουμε ο αγαπημενος του Ενοχου, Αδωνις, ηταν εθνικιστης ηταν και φασιστας και του εκαιγαν το μαγαζι καθε μηνα. Μολις πουληθηκε, εγινε υπουργος, κυριος και λαοπροβλητος. Κανενας δεν τον ξαναπε φασιστα. Ουτε και τους ετερους "ανανηψαντες", πρωην "φασιστες" και νυν "ευρωπαιστες". "

      Ακόμα του καίνε το γραφείο και το μαγαζί και τον λένε φασίστα. Άστοχο επιχείρημα. Αυτό που κάνει η αριστερά δεν είναι σωστό. Όποιος δεν είναι αριστερός τον βαφτίζουν φασίστα. Τι να πει κανείς και για αυτούς; Αυτούς που διαλύσανε τα πανεπιστήμια και την παιδεία.

      Delete
    3. Όσο κι αν δε το καταλαβαίνετε , μόνο κακό κάνετε αυτή τη στιγμή στον υγιή εθνικισμό , ο οποίος όμως έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει και δεν υπήρχε στην Ελλάδα.

      Αυτο ακριβως σου λεω και εγω. Οποιος στην Ελλαδα δηλωνει εθνικιστης, τον λενε φασιστα και ναζι. Δεν υπαρχει εθνικισμος που να ονομαζεται υγιης στην Ελλαδα.

      Το οτι εδω υπαρχουν δυο υποστηρικτες της Χ.Α με αρκετη συμμετοχη στις δρασεις της, που σου λενε οτι αυτα που λες ειναι του κεφαλιου σου και δεν υπαρχουν στην πραγματικοτητα, δεν φαινεται να σε προβληματιζει.
      Οποτε κανουμε συζητηση αποδεικνυεις με υπερηφανεια οτι δεν εισαι δημοκρατης σε αντιθεση απο εμενα που το δηλωνω σε ολους τους τονους, λεγοντας οτι οποιος δεν ειναι δημοκρατης δεν ειναι εθνικιστης.
      Βεβαια δημοκρατια δεν εννοω αυτο το τσιρκο του κοινοβουλευτισμου.
      Παρολα αυτα εξακολουθεις να με λες Γερμανο, μια και ο ναζισμος ειναι Γερμανικος εθνικισμος.
      Σου ξαναειπα οτι ο ναζισμος αφησε και καλες αποψεις και κυριως πολεμησε οπως καθε εθνικισμος την παγκοσμιοποιηση και την παραδοση της χωρας σε αλλοφυλους. Δηλαδη αν κατι απο αυτα μου αρεσει ειμαι συμμετοχος των οποιων εγκληματων του ναζισμου; Συμφωνω σε κατι με τον Ιουδα; Σταυρωσα μαζι του τον Χριστο. Τι ηλιθια λογικη ειναι αυτη;
      Εσυ που εισαι δεξιος εισαι υπευθυνος για τις ατομικες βομβες που εριξαν οι αμερικανοι στην Ιαπωνια η για τον βομβαρδισμο της Δρεσδης η για τα εγκληματα των αποικιοκρατων;
      Η παγκοσμιοποιηση ειναι μια αυτοκρατορια και σαν τετοια δεν μπορει παρα να διοικειται απο ενα αυτοκρατορα η το πολυ μια μικρη ολιγαρχια.
      Σε ολες τις αυτοκρατοριες, τα δικαιωματα του λαου πανω στην γη του χανονται και μαζι τους χανεται και ο τιτλος του πολιτη.
      Η διαφορα στην σημερινη αυτοκρατορια ειναι οτι αυτοι που την φτιαχνουνε πρωτα υποδουλωνουν τους λαους και μετα προσαρτουν τα κρατη των δουλων.
      Οπως παντα χωρις σκεψη, εισαι προθυμος να επιτρεψεις να παρουν την εξουσια της χωρας σου καποιοι, χωρις να ξερεις καν ποιοι ειναι.
      Μπορει βεβαια τελικα η εξουσια να καταληξει σε καποιον Χιτλερ, οποτε τι θα κανεις; Πως θα ελευθερωθεις οταν εχεις παραχωρησει ολη την εξουσια σου και εχεις μεινει ερμαιο στα χερια των ηγετων της ΕΕ;

      Delete
    4. Για τον Αδωνη μου φαινεται οτι ξεχασες τις δηλωσεις του Καραμανλη οτι δεν συζηταει με "ακραιους" και την εν γενει σταση και των δεξιων, οπως την Βουλτεψη των Παυλοπουλο και πολλων αλλων. Το μαγαζι απο τοτε που εγινε καλο παιδι δεν του το ξανακαψανε, οχι γιατι οι μπαχαλακηδες τον αγαπησανε ξαφνικα αλλα γιατι η αστυνομια κανει την δουλεια της απο τοτε. Τωρα οποιος τον ακουμπησει θα τον φαει η μαρμαγκα.
      Τον εθνικισμο στην Ελλαδα μπορει να τον συκοφαντει ξεδιαντροπα η αριστερα, αλλα τα δικαστηρια τα στηνει η δεξια και τωρα και οταν ο Παπαδοπουλος εφτιαξε την ΕΠΕΝ. Η αριστερα δεν εχει ουτε την δυναμη ουτε χανει ψηφαλακια.
      Και μια συμπληρωση για την παγκοσμιοποιηση. Βεβαιως ειναι φυσικο γεγονος οπως και οι αυτοκρατοριες. Το θεμα ειναι οτι και τον Ξερξη καποιοι τον εβλεπαν σαν σωτηρα. Αλλα οχι ο λαος. Οι Θεσσαλοι και οι Θηβαιοι ολιγαρχικοι συμαχησαν μαζι του με χαρα προκειμενου να υποταξουν τον λαο των πολεων τους.
      Ο Ισοκρατης μας πληροφορει και για την διαγωγη καποιων ολιγαρχικων στις Ελληνικες πολεις κατα την Σπαρτιατικη ηγεμονια κανοντας και ειδικοτερη αναφορα στην Αθηνα.

      ΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΑΝΟΜΩΤΑΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΤΑΤΟΥΣ ΕΝΟΜΙΖΟΝ, ΤΟΥΣ ΔΕ ΠΡΟΔΟΤΑΣ ΩΣΠΕΡ ΕΥΕΡΓΕΤΑΣ ΕΘΕΡΑΠΕΥΟΝ, ΗΡΟΥΝΤΟ ΔΕ ΤΩΝ ΕΙΛΩΤΩΝ ΕΝΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΝ ΩΣΤ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΥΒΡΙΖΕΙΝ. 111
      Οι οποίοι τους μεν παρανομωτατους θεωρουσαν εμπιστοτατους, τους δε προδότες σαν ευεργετες περιποιουντο, προτιμουσαν δε να είναι δούλοι σε οποιονδηποτε Ειλωτα (της Σπαρτιατικης φρουρας) αρκεί να μπορούν να υβριζουν εις βάρος της πατρίδας τους.


      ΕΠΕΙΔΗ ΓΑΡ ΤΑΣ ΝΑΥΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΝ ΑΠΩΛΕΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑΙΣ ΣΥΜΦΟΡΑΙΣ ΕΚΕΙΝΑΙΣ Η ΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΕΠΕΣΕΝ, ΤΙΣ ΟΥΚ ΟΙΔΕ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΟΝΤΑΣ ΟΤΙΟΥΝ ΠΑΣΧΕΙΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΗ ΠΟΙΕΙΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΤΟΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΙ ΤΙΣ ΟΨΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΞΑΣΑΝ, ΤΑΥΤΗΝ ΥΦ ΕΤΕΡΟΙΣ ΟΥΣΑΝ, ΤΟΥΣ ΔΕ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΕΠΙΘΥΜΗΣΑΝΤΑΣ ΕΤΟΙΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΘΑΙΡΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΝ ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΑΣ;
      Διότι όταν τα πλοια μας χάσαμε στην ναυμαχια στον Ελλησποντο και σε εκεινες τις σύμφορες έπεσε η πόλη, ποιος από τους μεγαλύτερους δεν είδε τους μεν δημοκρατικούς καλούμενους να είναι έτοιμοι να πασχουν οτιδήποτε για να μην υπακουουν στις εντολες και νομιζοντες ότι είναι φοβερο να βλέπει κανείς την πόλη που ήταν αρχηγος των Ελλήνων τώρα να είναι υποτελης άλλων, αυτοί δε που επιθυμουσαν την ολιγαρχία να είναι έτοιμοι και τα τείχη να γκρεμισουν και την δουλειά να υπομεινουν;

      ΤΟΝ Δ ΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΑΤΕΡΩΝ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΗΝ. ΟΙ ΜΕΝ ΓΑΡ ΗΞΙΟΥΝ ΤΩΝ ΜΕΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΧΕΙΝ, ΤΟΙΣ ΔΕ ΠΟΛΕΜΙΟΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΝ, ΟΙ ΔΕ ΤΩΝ ΜΕΝ ΑΛΛΩΝ ΑΡΧΕΙΝ, ΤΟΙΣ ΔΕ ΠΟΛΙΤΑΙΣ ΙΣΟΝ ΕΧΕΙΝ.
      Το συμπέρασμα λοιπόν της σκέψης τους αυτό ήταν. Διότι οι μεν αξιωναν να άρχουν στους πολίτες και να είναι δούλοι των εχθρών, οι δε ήθελαν να άρχουν στις άλλες πόλεις ενώ με τους συπολιτες τους να είναι ίσοι.

      Delete
    5. "Οπως παντα χωρις σκεψη, εισαι προθυμος να επιτρεψεις να παρουν την εξουσια της χωρας σου καποιοι, χωρις να ξερεις καν ποιοι ειναι.
      Μπορει βεβαια τελικα η εξουσια να καταληξει σε καποιον Χιτλερ, οποτε τι θα κανεις; Πως θα ελευθερωθεις οταν εχεις παραχωρησει ολη την εξουσια σου και εχεις μεινει ερμαιο στα χερια των ηγετων της ΕΕ;"

      Μπορείς να μιλάς συγκεκριμένα; Ποια εξουσία μας πήραν , ποιος ή ποιοι και πότε; Επίσης προσδιόρισε τι εννοείς με τον όρο "εξουσία".

      Μην αρχίσεις να μου λες πάλι για εβραικές θεωρίες συνομωσίας...

      Delete
    6. Καλα, τοσο καιρο τι σου λεω;
      Ακομη δεν καταλαβες;
      Δεν ξερεις οτι η εθνικη κυριαρχια σιγα σιγα μεταβιβαζεται στην ΕΕ;
      Δεν ξερεις οτι η Ελλαδα ειναι ηδη υποχρεωμενη να υπακουει στην Ευρωπαικη ηγεσια;
      Ποια ειναι η ηγεσια της Ευρωπης;
      Ποιος την επιλεγει;
      Ποσο μπορεις να επηρεασεις το ποιος θα σε διοικει σε λιγα χρονια;
      Πως μπορεις να εξασφαλιστεις οτι δεν θα αλλαξει προς ακομη πιο αντιδημοκρατικες μορφες, ο τροπος διοικησης;
      Αφου δεν θελεις Εβραικες συνομωσιες, θα ξεχασω οτι ολοι οι τραπεζιτες που ελεγχουν ολη την οικονομια της Ευρωπης και της Αμερικης ειναι Εβραιοι. Δεν εχει αλλωστε τοση σημασια. Σημασια εχει οτι πως στην Ελλαδα τις κυβερνησεις τις βγαζουν τα ΜΜΕ, δηλαδη η ολιγαρχια που τα ελεγχει, και πισω τους οι τραπεζες στις οποιες χρωστανε και τα σωβρακα που φορανε.
      Στην ΕΕ τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα και λογω του τροπου λειτουργειας αλλα και επειδη οι λαοι ελαχιστα μπορουν να ελεγξουν την ηγεσια της, και γιατι τα μεγεθη των τραπεζιτων ειναι πολυ μεγαλυτερα.
      Αυτη την στιγμη ο Προεδρος σου λεγεται Γιουνγκερ. Νομιζεις οτι ειχες καποια συμμετοχη στην εκλογη του; Τον ξερεις καν;
      Ποιος νομιζεις οτι τον προωθησε σ αυτην την θεση; Ποιανου τα συμφεροντα εξυπηρετει; Ποσα μπορει να "πιανει" απο τραπεζιτες που αγοραζουν και πουλανε κρατη ολοκληρα;
      Αν αυτην την αδιαφανη κυβερνηση θελησουν να την κανουν ακομη χειροτερη θα το παρεις ειδηση;
      Το εχεις σκεφτει οτι σε μερικα χρονια καθε αποπειρα της Ελλαδας να φυγει απο την Ευρωπη μπορει να δικαιολογει στρατιωτικη επεμβαση;

      Delete
    7. Θέλω τα ονόματα αυτών των Εβραίων και τις τράπεζες που διοικούν ονομαστικά και σε ποια χώρα είναι. Σου είπα. Θέλω συγκεκριμένα πράγματα.

      Επίσης ζούμε στον καπιταλισμό και με αυτόν πορευόμαστε. Τις εκ του ασφαλούς ιδεολογίες να τις κάνετε πράξη αν θέλετε να λέγεστε ιδεολόγοι. Όποιου δε του αρέσει το σύστημα που ζούμε , φεύγει από τις πόλεις και επιστρέφει στα βουνά, στα λαγκάδια και τις σπηλιές σαν τους νεάντερνταλ εάν τη βρίσκει έτσι. Ο καπιταλισμός γεννήθηκε από την αστικοποίηση και την βιομηχανική επανάσταση. Είναι ελεύθερος ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Μπορείτε να πάτε στην Κούβα ή στην Βόρεια Κορέα , όπου υπάρχουν κλειστές οικονομίες , ή στη Βενεζουέλα.

      Η ΕΕ στηρίζεται στην ελεύθερη αγορά.

      Αλλά και πάλι ο τρόπος απάντησής σου δείχνει την απόλυτη συνομωσιολογική τάση που εκφράζει εδώ και χρόνια η χρυσή αυγή και οι ναζί. Ποιος τον επιλέγει , ποιος τον ντύνει , ποιος τον πλένει , ποιος τον ταίζει , ποιος του ράβει τα ρούχα κλπ. Και να φανταστώ , πίσω από όλα αυτά κρύβονται Εβραίοι. Περιμένω λοιπόν να μου πείτε μόνο 10-15 από αυτούς που καταστρέφουν τον κόσμο και την Ελλάδα.

      Αλλά και πάλι δε κατάλαβα ποιο είναι ακιβώς το πρόβλημα. Μάλλον δε το διατύπωσες καλά.

      Delete
    8. "Σημασια εχει οτι πως στην Ελλαδα τις κυβερνησεις τις βγαζουν τα ΜΜΕ, δηλαδη η ολιγαρχια που τα ελεγχει, και πισω τους οι τραπεζες στις οποιες χρωστανε και τα σωβρακα που φορανε."

      Μόνο στην άκρατη και αόριστη συνομωσιολογία ποντάρετε καημένοι. Αυτά όμως σου έχω ξαναπεί ότι για να τα πιστεύεις πρέπει νά΄σαι ή χαζός ή τρελός. Την κυβέρνηση στην Ελλάδα την βγάζει ο ελληνικός λαός. Ο Σύριζα νίκησε.

      Delete
    9. Ο ΣΥΡΙΖΑ νικησε και ο Σαμαρας επιβιωσε. Αν ομως τα ΜΜΕ ειχαν γραμμη ας πουμε υπερ της Χ.Α, τι νομιζεις οτι θα γινοταν;
      Δεν ειναι συνομωσιολογια αλλα θεμα απλης λογικης, οτι οι ανθρωποι κρινουν αναλογα με τις πληροφοριες που εχουν.
      Και μονο η σημασια που δινουν τα κομματα και οι επιχειρησεις στην διαφημιση φτανει για να καταλαβεις ποσο βασικο ειναι το ποιος μπορει να επηρεασει τον κοσμο.
      Οταν οι υπευθυνοι για την πληροφορηση ειναι εργολαβοι του δημοσιου που χρωστανε ολη τους την περιουσια στις τραπεζες τι κυβερνηση νομιζεις οτι βγαινει; Αυτη που υποστηριζει ο λαος η αυτη που υποστηριζουν τα καναλια και οι τραπεζιτες;
      Δεν εχεις παρα να δεις ποιος ειναι πλουσιος και ποιος ψαχνει σκουπιδοντενεκεδες για να καταλαβεις.
      Ο Μπομπολας για παραδειγμα, χρωσταει απο την εκδοτικη του εταιρεια που εχει και το ΜΕΓΑ πανω απο 300 εκατομμυρια ενω για τον ΑΚΤΟΡΑ κοντα στα 2 δις.
      Κατσε σκεψου ποσο πλουσιος θα ησουν αν τα τελευταια εικοσι χρονια περιπου σου ειχαν δανεισει 2,3 δις. Οταν βεβαια καποτε βαρεσει κανονι εμεις οι μαλακες θα πληρωνουμε τα βερεσεδια του ενισχυοντας τις τραπεζες που του τα εδιναν.
      Σου εδωσα μερικα αποσπασματα απο τα πρωτοκολλα γραμμενα πριν 130 χρονια. Διαβασε τα πρωτα προσεκτικα και θα καταλαβεις οτι δεν μιλαμε για τον καπιταλισμο. Δεν μιλαμε για την παραγωγη και την βιομηχανια και το εμποριο και την βιοτεχνια, αλλα για την κερδοσκοπια που αφαιρει ολα τα οφελη που προκυπτουν απο αυτα απο τις κοινωνιες και τα διοχετευουν σε κερδοσκοπους που δεν παραγουν τιποτε.
      Χρειαζομαστε ενα μεσον για να ανταλλασουμε τα προιοντα μας. Κοβουμε λοιπον καποια χαρτια στα οποια δινουμε μια αυθαιρετη αξια για να χρησιμευσουν ως αποδειξεις οτι ο ενας εδωσε στον αλλο κατι και αρα δικαιουτε να παρει κατι αλλο. Ερχεται τωρα μια ιδιωτικη τραπεζα και μας παρεχει αυτα τα χαρτια με τοκο. Γιατι; δεν μας εδωσε τιποτα παρα χαρτια για να συναλλασομαστε. Μαλιστα δεν μας τα δινει απ ευθειας αλλα δανειζει εμπορικες τραπεζες με τοκο και αυτες βαζοντας τον δικο τους τα διοχετευουν στην οικονομια η δανειζουν τα κρατη.
      Σκεψου τι γινεται οταν η κεντρικη τραπεζα εκδιδει 100 ευρω και τα διοχετευει με τοκο 1%. Σε ενα χρονο αν ζητησει τα λεφτα της πισω θα πρεπει να παρει 101 ευρω ενω υπαρχουν μονο 100. Το 1 ευρω τοκος δεν εχει τυπωθει ποτε.
      Επομενως το χρεος ειναι εξασφαλισμενο.

      Delete
    10. Επειδη ζητησες ονοματα παρε μερικα Ροτσιλντ, Ροκφελερ, Γκολντμαν, Λιμαν, Κοεν, Πολσον, Ακερμαν, Σορος. Τωρα για να σε πεισω οτι αυτοι εχουν τραπεζες και ειναι Εβραιοι θα πρεπει να παω να ψαξω το γενεαλογικο τους δεντρο επι πεντε γενιες και να μελετησω τα διοικητικα συμβουλια 40 τραπεζων.
      Δεν θα το κανω γιατι δεν μπορω αλλα και γιατι δεν χρειαζεται. Το τι ειναι αυτοι ειναι δευτερευον. Το οτι ελεγχουν την οικονομια της Ευρωπης ειναι φανερο. Οι τραπεζες φτιαχνουν οικους αξιολογησης και ειναι μεγαλομετοχοι σε ολες τις παλυεθνικες. Ειναι ιδιοκτητες της πλειοψηφιας των μετοχων σε ολα τα χρηματηστηρια.
      Το ωραιο ειναι οτι δεν χρειαζεται να βαλουν δικα τους λεφτα.
      Κανουν κουμαντο με τα λεφτα που τους δινουν για επενδυση και βγαζουν τρισεκατομμυρια απο τις τραπεζικες προμηθειες. Τελος αν βαρεσει κανενα κανονι οι επενδυτες χανουν τα λεφτα τους.
      Κανονικα βεβαια οι επενδυτες θα στρεφοντουσαν ενατιον των τραπεζιτων που εχασαν τα λεφτα τους.
      Εκτος κι αν "συμφωνησουν" οι λαοι να πληρωνουν τις μαλακισμενες επενδυσεις των τραπεζιτων.
      Ετσι κι εμεις "συμφωνησαμε" να μας "βοηθησουν" οι εταιροι μας για να πληρωσουμε Γερμανογαλλικες τραπεζες που δανειζαν την πεθαμενη Ελληνικη οικονομια, αλλιως θα αναγκαζοντουσαν οι Γερμανοι και οι Γαλλοι να τις στηριξουν με δκα τους χρηματα.
      Κανονικα θα επρεπε αφου η οικονομια μας ειναι ελευθερη, να φαλιρησουν οι τραπεζες και οι τραπεζιτες που καναν τις ηλιθιες επενδυσεις να πανε φυλακη αφου αποζημιωσουν τους επενδυτες τους οσο μπορουσαν απο την ιδιωτικη τους περιουσια.
      Η οικονομια μας ομως ειναι πιο ελεγχομενη και απο την Σοβιετικη οικονομια
      Οι τραπεζιτες ΕΙΝΑΙ η οικονομια και η κυβερνηση και κανουν οτι θελουν.
      Ελευθερη αγορα σημαινει οτι ο ασχετος και ανοργανωτος πολιτης κανει παζαρια με τις πολυεθνικες και τις τραπεζες. Ποιος λες να βγει κερδισμενος;
      Η οργανωση των πολιτων ειναι το κρατος και αυτο εχει την δσυναμη και θα επρεπε να τους προστατευει απο αυτους τους απατεωνες. Το κρατος ομως διοικειται απο τους υπαλληλους των τραπεζιτων και οχι μονο δεν πρστατευει τους πολιτες αλλα και ψηφιζει νομους για να κανει την εκμεταλλευση τους ευκολοτερη.

      Ο μονος ελευθερος ανταγωνισμος, ειναι ο ανταγωνισμος των λαων για να παρασχουν οσο το δυνατον πιο φθηνους δουλους.
      Αυτα δεν ειναι συνομοσιολογια, αλλα τα βλεπεις καθε μερα.
      Ουτε ειναι συνομωσιολογια οτι οι ολιγαρχιες οποτε βρουν ευκαιρια εκμεταλλευονται τους λαους. Ειναι φυσικος νομος.
      Ειναι τοσο φανερα που η βλακεια των ανθρωπων απο μονη της δεν θα επαρκουσε για να μην τα βλεπουν.
      Οποιος ομως κατεχει ολο το χρημα, κατεχει και τα ΜΜΕ που εχουν αποστολη να συμπληρωνουν το εργο της φυσης αποβλακωνοντας τον κοσμο με περιπλοκες αναλυσεις και ακαταλαβιστικα οικονομικα.
      Παρε και λιγη ακομη συνομωσιολογια


      ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΣΕΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

      Delete
    11. "Χρειαζομαστε ενα μεσον για να ανταλλασουμε τα προιοντα μας. Κοβουμε λοιπον καποια χαρτια στα οποια δινουμε μια αυθαιρετη αξια για να χρησιμευσουν ως αποδειξεις οτι ο ενας εδωσε στον αλλο κατι και αρα δικαιουτε να παρει κατι αλλο. Ερχεται τωρα μια ιδιωτικη τραπεζα και μας παρεχει αυτα τα χαρτια με τοκο. Γιατι; δεν μας εδωσε τιποτα παρα χαρτια για να συναλλασομαστε. Μαλιστα δεν μας τα δινει απ ευθειας αλλα δανειζει εμπορικες τραπεζες με τοκο και αυτες βαζοντας τον δικο τους τα διοχετευουν στην οικονομια η δανειζουν τα κρατη.
      Σκεψου τι γινεται οταν η κεντρικη τραπεζα εκδιδει 100 ευρω και τα διοχετευει με τοκο 1%. Σε ενα χρονο αν ζητησει τα λεφτα της πισω θα πρεπει να παρει 101 ευρω ενω υπαρχουν μονο 100. Το 1 ευρω τοκος δεν εχει τυπωθει ποτε.
      Επομενως το χρεος ειναι εξασφαλισμενο."

      Άρα λες ότι το χρέος μας είναι ουσιαστικά η κερδοσκοπία των κερδοσκόπων; Αν μπορείς εξήγησε το αυτό παραπάνω. Κι αν είναι έτσι εσείς εκεί στην χρυσή αυγή γιατί δε τους κάνετε μια μήνυση ή αγωγή ή δε ξέρω εγώ τι άλλο; Γιατί δεν κινείστε εναντίον τους; Ή ακόμα ακόμα δε θα ήταν προτιμότερο να πλακώνετε στο ξύλο αυτούς από τους πακιστανούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα; Άρα ούτε εσείς κάνετε κάτι. Επίσης όταν ο ίδιος ο Σύριζα , μια αριστερή δύναμη ψηφίζει μνημόνιο , το οποίο μάλιστα θα είναι και σκληρότερο από το προηγούμενο , τότε αυτό πως το εξηγείς; Ήδη η κομμουνιστική τάση και ο Γλέζος ζητάνε συγγνώμη από τον κόσμο για τις ψευδαισθήσεις που του δημιούργησαν.

      http://www.iefimerida.gr/news/192795/keraynoi-glezoy-kata-tis-kyvernisis-vaftizoyme-kreas-psari-enas-minas-perase-kai-akomi

      Delete
    12. Τα πρωτόκολλα της Σιών δε τα έχω πολυψάξει. Απλώς τα είχα διαβάσει μια φορά και είδα ότι καταφέρονταν κατά των Χριστιανών αλλά δε τα πολυκατάλαβα.

      "Κανονικα θα επρεπε αφου η οικονομια μας ειναι ελευθερη, να φαλιρησουν οι τραπεζες και οι τραπεζιτες που καναν τις ηλιθιες επενδυσεις να πανε φυλακη αφου αποζημιωσουν τους επενδυτες τους οσο μπορουσαν απο την ιδιωτικη τους περιουσια."

      Συμφωνώ. Υπάρχει μία έντονη ευαισθησίες προς τις τράπεζες. Αλλά αυτά πιστεύω είναι φυσικό επακόλουο αφού το χρήμα κινεί τον πλανήτη. Μπορώ εγώ να το αλλάξω αυτό; Τι να κάνουμε τώρα;

      Delete
    13. "Σύμφωνα με μία εκδοχή, τα πρωτόκολλα διαβάστηκαν σε 24 μυστικές συνόδους που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια σιωνιστικού συνεδρίου στη Βασιλεία, παρουσία Ρώσων κατασκόπων που αργότερα μετέφεραν το περιεχόμενό τους. Ένα αντίτυπο των πρωτοκόλλων δόθηκε στον Ορθόδοξο λόγιο και κρατικό αξιωματούχο Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Νίλους, ο οποίος τελικά εξέδωσε τα έγγραφα το 1905, ως παράρτημα, στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του Το Μεγάλο μέσα στο Μικρό, ή ο ερχομός του Αντίχριστου και η επερχόμενη εξουσία του Διαβόλου στη Γη (α' εκδ. 1901)."

      Οι Εβραίοι γιατί όμως να το κάνουν αυτό; Αγαπούν τόσο πολύ το χρήμα;

      Delete
    14. Εσυ μπορει να θεωρεις γελοιο το να πιστευει καποιος οτι ειναι ο εκλεκτος του Θεου, αλλα οι Εβραιοι επιβιωσαν και δεν αφομοιωθηκαν επι δυο χιλιετιες στην διασπορα, γιατι προφανως κρατανε τις παραδοσεις τους.
      Ετσι παρατηρηται το φαινομενο οι υπερμαχοι του αντιρατσισμου σε ολον τον κοσμο Εβραιοι να ειναι οι χειροτεροι ρατσιστες και στο κρατος που εφτιαξαν και στις χωρες που βρισκονται επι αιωνες παραμενοντας Εβραιοι.
      Δεν ξερω αν αυτο ειναι το κινητρο η το εργαλειο τους. Εκεινο που ξερω ειναι οτι οπου υπαρχει τραπεζα υπαρχει και Εβραιος.
      Η Χ.Α δεν τους βαραει τους τραπεζιτες και τα εγχωρια τσιρακια τους, γιατι προς το παρον δεν μπορει και ειναι φυλακη ακριβως για να μην μπορεσει ποτε.
      Ο Τσιπρας δεν ειναι φυλακη παρολο που η σχσεις του κοματος του με τραμπουκους και τρομοκρατες καθως και οι αντισυνταγματικες θεσεις πολλων συνιστωσων του ειναι γνωστες και ομολογημενες, ακριβως γιατι υπογραφει μνημονια, οπως σου εχω πει απο την πρωτη στιγμη οτι θα κανει.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ θελει οτι και οι υπολοιποι. Την Ελλαδα χωρις Ελληνες και επαρχια της Ευρωπης. Αυτο μετραει. Κλεψε οσο θελεις, προδοσε, παραδωσε την εθνικη κυριαρχεια, υπερασπισου τρομοκρατες, καψε και ρημαξε και κανενας δεν σε πειραζει.
      Καποτε μπορει να αποφασισουν και οι χρυσαυγιτες να βαλουνε κασκολακι εκατο δολλαριων και να αποκτησουν πισινες και βιλες, οποτε θα παψουν να ειναι και εγκληματιες. Θα γινουν υπευθυνοι πολιτικοι που θα υπογραφουν μνημονια για το καλο της χωρας.
      Δεν θα ειναι πια ουγκ και αμορφωτοι πρωην εργατες, μικροεπιχειρηματιες και τα λοιπα αλλα θα εχουν καταθεσεις και επενδυσεις σε μετοχες.
      Απλα πραγματα. Με το συστημα, πλουσιος και τιμημενος η εναντιον του και εγκληματιας φυλακισμενος.
      Κανε εναν κοπο δεκα λεπτα και δες το βιντεο
      https://www.youtube.com/watch?v=NxUrngOQicI&list=WL&index=16
      Εκει θα δεις αυτο που με ρωτας, σχετικα με το χρεος μας.
      Στο βιντεο αναλυεται χοντρικα πως δουλευει το τραπεζικο συστημα και μαλιστα καπου συγκρινει την αυξηση του χρεους της Γαλλιας με τους τοκους που ειναι ακριβως οι ιδιοι, δειχνοντας αυτο που ρωτας.
      Οντως το χρεος μας ειναι η κερδοσκοπια των κερδοσκοπων, γιατι τα κρατη δεν εχουν καμια αναγκη να δανειζονται τα χρηματα που μπορουν να τυπωσουν.
      Δυο παρατηρησεις σχετικα με το βιντεο.
      1. Αναφερει οτι οι κεντρικες τραπεζες των κρατων ειναι κρατικες αλλα αυτο ισχυει πιθανον μονο για την Γαλλια και καποιους αλλους. Η Τ.Ε και η ΚΤΕ
      καθως και η Αμερικανικη FED και η Τραπεζα της Αγγλιας οπως και οι περισσοτερες αλλες ειναι ιδιωτικες με μεγαλομετοχους τους γνωστους μεγαλομετοχους και των ιδιωτικων τραπεζων, που σου ανεφερα σε προηγουμενο σχολιο.
      2. Ενα λαθος στην μεταφραση κανει τα τρις του Γαλλικου χρεους δις.

      Delete
    15. Το είδα. Και πως θα σταματήσει αυτό; Εδώ θέλει να πας να βάλεις βόμβα στις τράπεζες που σε δανείζουν. Ίσως κάτι γίνει έτσι. Και αν ισχύουν όλα αυτά τότε καταλαβαίνουμε ότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί είναι υπάλληλοι των πλουτοκρατών και πολύ πιθανόν εν αγνοία.

      Πάντως ξαναδιάβασα στα γρήγορα τα πρωτόκολλα της Σιών και εν ολίγοις περιγράφουν την σημερινή κατάσταση. Επίσης είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι γράφτηκαν από Ιουδαίους. Το ότι οι Εβραίοι ήταν καλοί έμποροι και στα οικονομικά γενικότερα το γνώριζα. Αν ισχύει ότι αυτοί γενικώς ελέγχουν τις τράπεζες με σκοπό την κερδοσκοπία , τότε μάλλον είναι αναπόφευκτο αυτό που θα συμβεί στο μέλλον. Δε μπορεί να κοροιδεύουν όλο τον κόσμο. Θα εμφανιστεί ένας νέος Χίτλερ να τους "καθαρίσει" και πάλι θα κλαίγονται ύστερα. Και από ότι καταλαβαίνω αυτοί κρύβονται και ποντάρουν πάνω στον αντισημιτισμό που εμφανίζουν πολλοί. Οι ίδιοι δημιουργούν τον αντισημιτισμό τεχνηέντως. Καλύπτονται πίσω από τον αντισημιτισμό που εκτινάχθηκε από τον Χίτλερ , για να έχουν δικαιολογία να απολογούνται. Από πίσω όμως κάνουν τη δουλειά τους. Είναι άρρωστοι.

      Delete
    16. Το σημαντικο ειναι να καταλαβουμε τι γινεται γυρω μας. Τα υπολοιπα θα τα βρουμε.

      Delete
  38. Ακριβως περιγραφονται τα τεκταινομενα στα πρωτοκολλα.

    Και το τοκογλυφικο οικονομικο συστημα που εχει επιβληθει

    ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

    Και τα χρεη και τα μνημονια που ακολουθουν

    ΑΠ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΒΟΛΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΚΟΥΣ.

    Και την παγκοσμιοποιηση

    ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΑΠΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ


    Και τον τροπο που πετυχαινουν να μετατρεπουν την οικονομικη δυναμη σε εξουσια.


    Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΛΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

    Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Σ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΜΑΣ, Ο ΤΥΠΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.

    Και τον τροπο που θα αντιδρασει ο λαος

    Η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΕΙΛΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΕΝΟΣ ΘΡΑΣΥ ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΑΝ ΕΙΚΟΣΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ

    Και τι γινεται μ αυτους που αντιστεκονται

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΔΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

    Η Οχρανα φαινεται διεθετε εκτος απο ρουφιανους και πρακτορες και ειδικο τμημα προφητων.

    ReplyDelete
  39. Θα φάνε τον Τσίπρα;

    ...Καλούμε τους αριστερούς βουλευτές να καταψηφίσουν στη Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία. Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν συνεπάγεται και υποχρέωση υπερψήφισης πολιτικών που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Όταν τέτοιες πολιτικές έρχονται για έγκριση στο Κοινοβούλιο οι αριστεροί βουλευτές έχουν στοιχειώδη υποχρέωση να τα καταψηφίζουν.

    Καλούμε κάθε αριστερό αγωνιστή σε κοινό, οργανωμένο αγώνα για την άμεση αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση της «μονομερούς» εφαρμογής ενός γνήσιου αριστερού, σοσιαλιστικού προγράμματος. Στοιχειώδης πρώτος σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι η διεκδίκηση ενός έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, που θα οδηγήσει σε άμεση αλλαγή πολιτικής, αλλά και ηγεσίας»

    Πηγή: Ανακοίνωση βόμβα από την Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει αλλαγή ηγεσίας, καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία

    http://www.iefimerida.gr/news/192754/anakoinosi-vomva-apo-tin-kommoynistiki-tasi-syriza-zitaei-allagi-igesias-kalei-toys#ixzz3SPnJSUwJ

    ReplyDelete
  40. Πολύ χαίρομαι ποὺ ἐκτιμήθηκε παραπάνω ἡ ἐρώτησή μου, διότι ἔχω πλέον κάποιο δεῖγμα τοῦ τὶ εἶναι πλατειασμός καὶ τὶ ὄχι. Νέα ἐρώτηση.Σὲ σχέση μὲ τὴν ἄποψη τοῦ Κροῦγκμαν πρὶν καάμποσα είκοσιτετράωρα, καθῶς καὶ μὲ τὰ ἀμέσως παραπάνω.Ὑπάρχει φόβος πολιτειακῆς ἀνωμαλίας συνδεόμενης μὲ κατάρρευση τῆς κυβέρνησης Συριζα ; Ἤ τὸ κοινοβουλευτικό (τύποις βἐβαια) ἀστικό καθεστώς καλὰ κρατεῖ γιὰ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν Εὐρώπη, μέ διάφορες ἀλλαγές ἐπὶ τὸ αὐταρχικότερον ;

    ReplyDelete
  41. Y.Γ. Νὰ τὸ πῷ ἀλλιῶς. Θὰ γίνουν σὲ τέσσερα χρόνια, πότε εἶναι, βουλευτικές ἐκλογές ;

    ReplyDelete